Vineri, 30 octombrie 2020, în Aula Magna „Mihai Eminescu” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), a avut loc ceremonia oficială de premiere a tinerilor cercetători și a „ambasadorilor” care s-au implicat în Caravana UAIC în anul universitar 2019-2020.

La ceremonia de premiere au participat prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rectorul UAIC, prof. univ. dr. Mihaela ONOFREI, Prorector pentru activități studențești și parteneriate cu mediul economic și prof. univ. dr. Ionel MANGALAGIU, Prorector pentru programe de cercetare științifică și transfer de cunoștințe. Evenimentul a făcut parte din seria manifestărilor dedicate împlinirii a 160 de ani de la înființarea Universității.

Ceremonia a fost deschisă de prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rectorul UAIC, care a mulțumit profesorilor, studenților și personalului administrativ care s-au implicat activ în acțiunile de promovare a programelor de studii oferite de UAIC, în liceele din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est și din alte județe ale României. De asemenea, a felicitat pe tinerii cercetători ai UAIC, care s-au evidențiat prin realizări remarcabile, în anul 2019.

Ambasadorii UAIC implicați în proiectul Caravanei sunt studenți și profesori din toate facultățile Universității, precum și membri ai echipelor Serviciului pentru Studenți și Absolvenți (SSA) și ai Serviciului MEDIA.

Alături de felicitările adresate au fost prezentate rezultatele Caravanei UAIC din anul academic 2019-2020: vizite în 96 de licee din 28 de localități, în timpul cărora echipele UAIC au susținut 79 de prezentări tip panel, 250 de prezentări scurte din clasă în clasă și alte 3 prezentări online. Pe lângă aceste evenimente, la care au participat peste 12.000 de liceeni,  membrii echipei Serviciului pentru Studenți și Absolvenți au susținut pentru elevii de la clasa a XI-a și a XII-a, 6 workshop-uri „Cum să îți alegi facultatea?” în cadrul cărora, elevii de liceu au putut afla cum să își aleagă facultatea potrivită și care sunt oportunitățile lor de carieră în funcție de domeniul de studiu pe care intenționează să îl urmeze. De asemenea, înainte de începerea pandemiei, liceenii din Regiunea de Nord-Est a României au putut interacționa cu „ambasadorii” UAIC și în cadrul „Târgului Universităților Ieșene”, aflând despre facilitățile de care pot beneficia pe parcursul studenției.