Joi, 29 aprilie 2021, Consulul General al Republicii Moldova la Iași, domnul Alexei ȚURCAN, a efectuat o vizită oficială la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi (UAIC),  unde a avut o întâlnire cu prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rectorul UAIC.

În cadrul discuţiilor au fost abordate diverse oportunități de dezvoltare a unor proiecte din sfera studiilor universitare, accentul fiind pus pe importanța creșterii numărului de programe de studii cu diplome duble, realizate în comun cu universități din Republica Moldova, precum și înființarea unor noi extensiuni ale UAIC în țara vecină.

Prof. univ. dr. Tudorel TOADER și-a exprimat deschiderea UAIC pentru noi colaborări cu instituții de învățământ superior din Republica Moldova, dar și pentru dezvoltarea celor existente. Consulul General și-a manifestat întreaga disponibilitate pentru a sprijini consolidarea cooperării dintre instituțiile academice din Moldova și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, apreciind eforturile Universității din Iași pentru dezvoltarea educației în Republica Moldova.