Workshop organizat în cadrul proiectului “Dezvoltarea capacității de inovare și creșterea impactului cercetării de excelență la UAIC”

Majoritatea articolelor de popularizare a cercetării se bazează pe articole publicate în jurnale științifice, „traduse” prin limbaj, abordare și structură astfel încât ele să stârnească interesul și să fie înțelese de publicul nespecialist. În acest atelier practic de două ore, fiecare participant va lucra pe un articol științific la alegerea sa, învățând să:

  • explice concepte complexe până când sunt înțelese de un public din afara acelui domeniu științific;
  • transforme jargonul științific în limbaj obișnuit, ”proaspăt” și ”viu”;
  • schimbe structura informației din articolul original astfel încât acesta să devină unul de popularizare;
  • aleagă, dintre mai multe subiecte de interes științific, pe cel sau cele care sunt relevante pentru public.

Workshopul va fi susținut de doamna Mădălina Cocea, specialistă în comunicarea științei la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Mădălina Cocea are o experiență de peste 14 ani în domeniul promovării și relațiilor publice, scrie articole de popularizare a cercetării și face parte din echipa de organizare a evenimentului „Noaptea cercetătorilor România”.

În momentul înscrierii, participanții sunt rugați să precizeze link-ul articolului pe care doresc să lucreze sau să îl atașeze. Este recomandat ca articolul să fie unul personal (să apară numele participantului în zona autorilor), subiectul acestuia să fie unul pe care participantul îl consideră suficient de interesant pentru a fi împărtășit persoanelor din afara domeniului și să fi fost publicat într-un jurnal peer-reviewed.

Zi și ora: vineri, 19 aprilie 2019, ora 12-14,30

Locație: Sala Ferdinand a Universității “Alexandru Ioan Cuza “ din Iași

Agenda evenimentului

Invitație

Formular de înscriere

 

“Acest proiect este finanțat de Ministerul Cercetării și Inovării prin Programul 1 – Dezvoltarea sistemului național de cercetare-dezvoltare, Subprogram 1.2 – Performanță instituțională- Proiecte de finanțare a excelenței în CDI, Contract nr.34PFE/19.10.2018”

„This project is funded by the Ministry of Research and Innovation within Program 1 – Development of the national RD system, Subprogram 1.2 – Institutional Performance – RDI excellence funding projects, Contract no.34PFE/19.10.2018”

„Conceput în România”