Miercuri, 25 octombrie 2023, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a primit vizita domnului Mohamed KETATA, Director Regional al Agenției Universitare a Francofoniei Europei Centrale și de Est, care s-a întâlnit cu prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rectorul UAIC și prof. univ. dr. Daniela COJOCARU – Prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare.

În cadrul întâlnirii s-a evidențiat buna colaborare pe care Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași o are cu universități din spațiul francofon. Discuțiile au abordat și subiectul Programului de burse „Eugen Ionescu”, în cadrul căruia UAIC este instituția de învățământ superior cea mai activă din România. De asemenea, a fost discutată ideea dezvoltării unui program de mobilități în cadrul Agenției Universitare a Francofoniei de tipul Erasmus+.

După încheierea întâlnirii, Mohamed KETATA, Director Regional al Agenției Universitare a Francofoniei Europei Centrale și de Est, a participat la un eveniment de informare despre proiectele Agenției Universitare a Francofoniei destinate tinerilor francofoni, care a avut loc în Sala Senatului, începând cu ora 15.00. În cadrul evenimentului, Agenția Universitară a Francofoniei a prezentat acțiunile sale emblematice destinate tinerilor francofoni, care au ca scop promovarea inserției profesionale și a posibilităților de angajare, a spiritului antreprenorial, a cercetării științifice, a formării continue și a inovației educaționale, a dezvoltării durabile, a culturii și sportului, precum și a vieții asociative a tinerilor. La finalul prezentărilor a avut loc o sesiune de întrebări și răspunsuri.