Conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a premiat marți, 29 octombrie 2019, studenții, cadrele didactice și personalul adminsitrativ care s-au implicat în proiectul „Caravana UAIC”, ediția 2018-2019.  Astfel, au fost recunoscute meritele celor 40 de studenți și 21 de profesori de la toate facultățile UAIC, dar și celor 18 reprezentanți din cadrul Serviciului pentru Studenți și Absolvenți (SSA), Serviciului de Marketing Educațional, Evenimente și Imagine Academică (MEDIA), Cantinei „Titu Maiorescu” și Biroului Transporturi.

Prof. univ. dr. Tudorel TOADER, rectorul UAIC, a prezentat rezultatele ediției 2018-2019 a Caravanei UAIC, a felicitat întreaga echipă care s-a implicat în organizare și a punctat importanța acestui proiect: „Transmit sincere felicitări tuturor celor implicați în Caravana UAIC, ați fost adevărați ambasadori ai Universității noastre și pentru asta vă mulțumesc. Ați contribuit semnificativ la rezultatele de excepție ale admiterii de anul acesta, la care am înregistrat un număr record de candidați unici. Caravana UAIC este un proiect care trebuie privit atât din perspectiva studenților voluntari, a cadrelor didactice implicate dar mai ales a elevilor, care așteaptă de la noi informații clare și complete. De aceea, acesta este un proiect esențial pentru întreaga noastră comunitate academică și mă bucur că de mâine deja demarează ediția 2019-2020.”

Premianții au primit o diplomă în semn de apreciere pentru promovarea ofertei de studii a Universității în rândul liceenilor, precum și obiecte promoționale personalizate cu însemnele UAIC. Premiile au fost înmânate de prof. univ. dr. Tudorel TOADER, rectorul UAIC și prof. univ. dr. Mihaela ONOFREI, prorector pentru activităţi studenţeşti şi parteneriate cu mediul economic şi sectorul public.

Aproximativ 16000 de elevi din 39 de localități au fost beneficiari ai Caravanei UAIC 2018-2019, care a prezentat oferta educațională a Universității în 116 licee din 14 județe: Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Iași, Neamț, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vrancea și Maramureș.

În cadrul Caravanei UAIC, reprezentanții UAIC au oferit elevilor detalii despre admiterea din acest an (facultăți, domenii, specializări, număr de locuri scoase la concurs) și despre facilitățile de care aceștia pot beneficia pe parcursul studenției: burse și posibilități de studiu în străinătate, condiții de studiu și de cazare, stagii de practică etc.

Ediția 2019-2020 a Caravanei UAIC debutează miercuri, 30 octombrie 2019, când se vor susține prezentări la liceele din Rădăuți, Fălticeni și Suceava.

La finalul evenimentului, prof. univ. dr. Tudorel TOADER a adresat participanților invitația de a se alătura unei activități de plantare de arbori care să împrejmuiască proprietatea pe care este situată Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Acvacultură şi Ecologie Acvatică a Universității de la Ezăreni. Activitatea va avea loc luni, 4 noiembrie, ora 9.30.