Conferinţa Free Market Road Show

Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Luni, 15 aprilie 2024, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va găzdui, în Aula Mihai Eminescu, de la ora 10.00, conferinţa Free Market Road Show. Evenimentul, aflat la cea de-a zecea ediţie la Iași, este organizat de Institutul Hayek Romania și Austrian Economics Center din Vienna, în cooperare cu mai multe think-tank-uri și universități din Europa și în asociere cu parteneri internaționali ca Foundation for Economic Education, American Institute for Economic Research, Competitive Enterprise Institute.

Free Market Road Show aduce în fața unui public tot mai numeros, de la an la an, economiști și oameni de afaceri, lideri de opinie, experți politici și diplomați cu scopul de a discuta problemele economice curente și de a oferi soluții posibile la nenumăratele provocări cu care se confruntă lumea de astăzi. În același timp, această serie de evenimente oferă posibilitatea lumii academice, lumii afacerilor dar și publicului larg să intre în contact cu ideile ce susțin piața liberă, libertatea economică, domnia legii și protejarea drepturilor de proprietate privată.

Ediția curentă, cu titlul „Shatter Barriers. Ignite changes”, reflectă nu doar preocuparea de a analiza problemele actuale ale societăţii noastre, ci și de a oferi soluţii inovatoare. De la impactul monedelor digitale asupra finanţelor globale până la rolul inteligenţei artificiale în modelarea pieţei muncii sunt propuse subiecte ce preocupă tinerii de astăzi și liderii de mâine.

La Iași, invitaţii din acest an sunt domnul Lucian Croitoru, consilier pe probleme monetare al guvernatorului BNR, doamna Barbara Kolm, președinte al Austrian Economics Center, domnul Krassen Stanchev, profesor de macroeconomie la Universitatea din Sofia, Bulgaria, și domnul Richard Teather, expert în politici fiscale, din Marea Britanie.

Mai multe informaţii AICI și AICI