Conferința IUS SMART – „Cum putem deschide viitorul dezvoltării și specializării inteligente prin antreprenoriat”

Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Studenții de la cele 15 facultăți ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC),  care doresc  să își dezvolte competențele  juridice, economice  și antreprenoriale  în vederea înființării unei afaceri,  sunt invitați să se înscrie, până la data de 15 februarie 2022, în grupul  țintă al proiectului  „Educația juridică și antreprenorială – cheia succesului în afaceri! (IUS SMART)”, POCU/829/6/13/140103, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

În urma procesului de selecție, 350 de studenți vor beneficia de un program autorizat de formare antreprenorială, financiară și juridică. La finalul acestui program, participanții au  posibilitatea de a obține un certificat de absolvire, recunoscut de Ministerul Educației și de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. De asemenea, absolvenții programului de formare vor avea ocazia de a participa la un concurs de planuri de afaceri, în urma căruia cele mai bune 21 de planuri de afaceri vor primi finanțare cuprinsă între 40 000 și 100 000 de euro, în funcție de numărul de locuri de muncă create de firmele nou înființate.

Pentru a oferi studenților ocazia să afle mai multe informații din domeniul antreprenoriatului, dar și despre activitățile desfășurate în cadrul proiectului IUS SMART, în perioada 1-15 februarie 2022  vor fi organizate o serie de conferințe online de informare.

Conferința cu tema  „Cum putem deschide viitorul dezvoltării și specializării inteligente prin antreprenoriat”, susținută de Conf. univ. dr. Corina FORĂSCU, va avea loc online, pe platforma Microsoft Teams,  în următoarele zile:

În cadrul conferinței se va discuta despre strategiile de dezvoltare inteligentă și obiectivele de dezvoltare durabilă, toate acestea în corelație cu antreprenoriatul.

Evenimentul va avea un caracter interactiv, participanții având posibilitatea de a adresa întrebări cu privire la tema prezentată de speaker, dar și de a afla mai multe informații despre proiectul IUS SMART.

Detalii despre evenimentele și activitățile organizate în cadrul proiectului  IUS SMART sunt publicate pe site-ul www.ius-smart.uaic.ro