Turneul FAIRHAP

Loading Evenimente
Acest eveniment a trecut.

Facultatea de Educație fizică și Sport a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, organizează vineri, 28.09.2018, ora 15.00, activitatea 6 a proiectului FAIRHAP: Fair-play și fericire prin intermediul activităților sportive, Turneul FAIRHAP (Open tournament of games among the teams: handball, basketball, footbalL). Evenimentul este organizat pe terenul Facultății de Educație Fizică și Sport.

Proiectul are scopul de a identifica și de a dezvolta strategii de învățare a valorilor universale prin intermediul activităților sportive, cu ajutorul profesorilor de educație fizică și sport și al antrenorilor și de a oferi oportunități de formare a dascălilor pentru a avea instrumente adecvate pentru educația copiilor.

Practica sportivă poate fi o posibilitate de a integra persoanele într-un grup care să le ajute să-și definească personalitatea și să înțeleagă valorile morale. Sportul și activitatea fizică oferă actorilor sociali, prin dimensiunile lor, posibilitatea de a-și asuma diferite roluri, de a dobândi noi abilități sociale (toleranță, respect față de ceilalți), de a se adapta la obiectivul echipei (prin cooperare, coeziune) devenind activ prin performanțele celorlalți.

De asemenea, sportul reprezintă un domeniu social definit: este reglementat de reguli relativ stricte, există norme care sancționează nerespectarea și pedepsirea comportamentului deviant. În acest spațiu, oamenii învață să-și asume responsabilități, să respecte legile, să se accepte reciproc, să caute consens, să se ofere voluntar pentru rezolvarea sarcinilor.