Flori de toamnă 2021, a XLV-a ediţie, va avea loc în perioada 30 octombrie – 21 noiembrie 2021.

În spaţiile expoziţionale din secţiile exterioare şi complexul de sere, sub genericul Promisiunea vieţii, vor fi prezentate colecţii de crizanteme, varză ornamentală, ardei și dovleci decorativi, precum şi eşantioane de fructe şi seminţe, care aparţin unor specii de plante indigene și exotice cultivate în Grădina Botanică.

De asemenea, vor fi expuse forme topiare vegetale şi aranjamente florale realizate de personalul Grădinii Botanice, care se ocupă de îngrijirea şi îmbogaţirea colecţiilor.

În cadrul evenimentului, Biolog principal dr. Ana COJOCARIU, coordonatorul colecţiei de crizanteme, expune colaje cu flori și fragmente din plante presate, inspirate din arta de origine japoneză intitulată Oshibana.

Condiţiile de vizitare a celei de-a XLV-a ediții a Expoziției Flori de Toamnă, organizată de Grădina Botanică „Anastasie Fătu” a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, vor fi în conformitate cu conţinutul art. 1, pct. 5 şi 6 din Hotărârea nr. 1130 din 22 octombrie 2021, pentru modificarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 1.090/2021, respectiv:

  • evenimentele culturale în spaţii închise sau deschise sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie;
  • participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.