Vineri, 13 decembrie 2019, conducerea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a primit în Sala Senatului primii colindători: 123 de copii de la Grădinița și Școala „Junior”. Au fost prezenți prof. univ. dr. Tudorel TOADER – Rector al UAIC, prof. univ. dr. Mihaela ONOFREI – Prorector, prof. univ. dr. Lucia CIFOR – Prorector și Costel PALADE – Director General Administrativ, precum și alți membri ai comunității academice și părinți ai copiilor.

De la Grădinița „Junior” au fost prezenți 27 copii, în timp ce Școala „Junior” a fost reprezentată de 96 de elevi, care au interpretat colinde românești dar și obiceiuri de Anul Nou. Colindătorii au fost însoțiți de prof. Liliana MINEA – Director al Grădiniței și Școlii „Junior” și de alte 11 cadre didactice.

Conform tradiției, micii colindători au fost răsplătiți cu aplauze generoase, fructe și dulciuri.

Grădiniţa „Junior” funcţionează în cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, fiind prima grădiniţă de acest gen din ţară. Aici sunt formaţi, în spiritul unei personalităţi deschise şi autonome, copii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 6-7 ani ai căror părinţi sunt angajaţi sau studenţi ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi. Şcoala „Junior” a fost inaugurată la 17 septembrie 2007 și aparține Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, fiind prima şcoală cu clasele I-IV din România ce funcţionează în cadrul unei universităţi.