Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași este partener în cadrul proiectului European Citizens’ Initiative: A Tool for Engagement and Active Citizenship (ECI: From A to Z) depus în cadrul apelului Erasmus + KA203 – Strategic Partnerships for Higher Education. Proiectul este coordonat de Universitatea din Coimbra, Portugalia și implementat în parteneriat cu universitatea noastră, Universitatea din Vigo, Spania și Universitatea Georg-August din Gottingen, Germania. Proiectul are o valoare de 279.042 Euro, iar perioada de implementare este 2020-2022.

Proiectul European Citizens’ Initiative: A Tool for Engagement and Active Citizenship (ECI: From A to Z) – „ECl: De la A la Z” își propune să contribuie la dezvoltarea cunoștințelor și competențelor în domeniul studiilor europene privind inițiativa cetățenească, urmărind promovarea angajamentului civic și participarea voluntară în sfere ale vieții publice. Scopul principal al proiectului este de a experimenta noi metode și instrumente pentru procesele de învățare care urmează să fie aplicate într-un mod colaborativ și practic (învățând prin a face) în care studenții construiesc, creează și lansează propria inițiativă în calitatea lor de cetățeni europeni.

Grupul țintă al proiectului este format din 60 de studenți (forma de învățământ licență și master) din cele patru centre universitare partenere. Acești studenți vor fi implicați în mai multe activități de învățare, coaching și formare care le vor dezvolta cunoștințele și abilitățile în domeniul studiilor europene, precum și interesul de a deveni cetățeni activi și de a participa pe deplin la construcția proiectului european.

În cadrul proiectului, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași va implementa activități de predare, cercetare și tutoriat pentru 15 studenți din grupul țintă. Selecția studenților participanți va avea loc până la data de 4 martie 2022, informații suplimentare fiind disponibile pe site-ul proiectului – https://eci-az.eu.

ECI: from A to Z