În data de 25 februarie 2020 a avut loc evenimentul “Training of Trainers” care a reprezentat o oportunitate unică de consolidare a competențelor participanților în domeniul gestionării programelor de mobilitate internaționale. Formatorii aparținând universităților magrebine care au fost formați pe durata săptămînilor de formare derulate în cadrul proiectului au fost traineri pentru participanții la acest eveniment. Mai multe universități din Algeria, Maroc și Tunisia au participat prin reprezentanții lor la această formare. Cu această ocazie, au fost abordate subiecte importante printre care: cooperarea eficientă
dintre țările UE și țările din program în vederea depunerii unui proiect de succes; instrumente și servicii pentru proiectele Erasmus KA107, din momentul procesului de selecție până la politici de informare și managementul mobilităților, bune practici și exerciții practice; mecanisme și instrumente de recunoaștere a mobilităților în cadrul proiectelor ICM (International Credit Mobility).

Conferința finală a proiectului ICMED a avut loc pe data de 26 februarie 2020 în Oran, Algeria. Evenimentul interactiv care a durat o zi a reunit universitățile partenere din cadrul proiectului ICMED și persoanele interesate de dezvoltarea cooperării academice în regiunea Euro-Mediteraneană. Ca urmare a  venimentelor recente din zona mediteraneană, este extrem de important să crească rolul universităților în consolidarea dialogului și cooperării mediteraneene în scopul atingerii obiectivelor comune de stabilitate și prosperitate. Conferința finală a reprezentat ocazia unică pentru universități și actorii economici și educaționali de a se întâlni și împărtăși bune practici, experiențe și sugestii cu privire la programele de mobilitate. Conferința a oferit oportunitatea de a crea legături între reprezentanții instituțiilor și organizațiilor internaționale, între membrii rețelei UNIMED și consorțiului ICMED. În același timp, au participat și
organizații internaționale și instituții europene, numărul total al participanților fiind de aproximativ 100 de persoane.

Întâlnirea comitetului de pilotaj al proiectului ICMED a avut loc în data de 27 februarie 2020. Universitățile partenere în proiect și-au exprimat dorința de a continua proiectul în vederea asigurării sustenabilității sale. Alte puncte-cheie discutate au cuprins aspecte legate de managementul financiar al proiectului, asigurarea calității și metode de diseminare ale rezultatelor proiectului ICMED.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați pagina proiectului ICMED
(https://www.icmedproject.eu/)