Magia lunii decembrie împodobește în fiecare an Școala „Junior” cu acorduri blânde de colindă, miresme îmbietoare de ceai și cetină de brad, zâmbete gingașe, pline de iubire și freamăt dulce și vesel. Ultima lună din an are un farmec aparte în școala noastră pentru că juniorii știu că bucuria vine din inimă curată și mai știu, de asemenea, că nu e deplină dacă nu o împarți cu ceilalți.

Colindele sunt cele care aduc atmosfera sărbătorilor în școală. Vocile vesele se împletesc candid, anunțând voios sărbătorile ce vor veni. Fiecare clasă are un repertoriu bogat, divers, celebrând, astfel, bunătatea, iubirea, copilăria.

Cete mai mici sau mai mari de juniori colindători dăruiesc tuturor din bucuria lor și vestesc Nașterea Domnului. Acompaniați de profesori, în fiecare an, aduc parfum de sărbătoare și revarsă iubire în inimile celor ce ascultă bătrânul „Leru-i ler”.

Aroma ceaiului  și glasul blând al poveștilor, rostite sau citite în tihnă, poartă visele și imaginația pe tărâmuri magice. Cănile aburinde, alături de fursecuri delicioase,  cheamă copiii,  vinerea după amiază, să se așeze împreună și să povestească despre Zâna Iarnă, Brăduțul de Crăciun sau despre Moșul cel darnic.

Cei puțin mai mari, învăluiți de căldura binefăcătoare a ceaiului și dulceața prăjiturilor de casă, își spun unii altora, poveștile inimilor lor. Descriu ce simt, ce își doresc, ce gândesc și, împreună, își scriu propria poveste.

Freamătul dulce și vesel al copilăriei prinde juniorii în hora viselor ce se transformă-n bucurii, iar așteptarea Crăciunului devine o adevărată sărbătoare. Armonia și prietenia se regăsesc în fiecare zâmbet, în fiecare gest și în fiecare cuvânt rostit cu drag și dăruit cu inima deschisă.

Fie că împodobesc bradul, construiesc delicioase căsuțe din turtă dulce, pregătesc  propriul Calendar Advent, îl caută pe Spiridușul Împreună, confecționează decorațiuni sau organizează un carnaval al iernii, o serbare, juniorii sunt, în primul rând, prieteni.

Bucuria nu e deplină dacă nu o împarți cu ceilalți. Generozitatea, iubirea față de celălalt, respectul, altruismul sunt valori morale care se regăsesc în mod firesc în sufletul fiecărui copil din școala noastră, mai mic sau puțin mai mare. În fiecare an, juniorii își îmbracă haina de Moș Crăciun și pregătesc cu dragoste cadouri pentru alți copii la fel de frumoși ca ei, la fel de iubitori, la fel de…copii, dar cu mai multe lipsuri materiale.

Gândurile și darurile elevilor din Școla „Junior” au plecat către cei 47 de copii internați la Preventoriul TBC – Deleni, iar copiii de la Grădinița „Junior” au pregătit cadouri pentru elevii din clasa pregătotoare de la Liceul Tehnologic Special „Vasile Pavelcu” din Iași.

O faptă bună e o bucurie dăruită nu doar celuilalt, ci și ție însuți. Asta au descoperit elevii clasei a IV-a, care au cules din roadele muncii lor cu câteva zile înainte de Crăciun. Nu doar acum, în decembrie, se săvârșesc faptele bune, ci ori de câte ori dorim sau avem ocazia, aceasta este lecția prețioasă de viață pe care juniorii au așternut-o în cartea „Sărbători cu fapte bune”, alături de  colegi de-ai lor de clasa a IV-a de la alte școli ieșene.

Magia lunii decembrie a transformat și anul acesta Școala „Junior” într-o cetate a cunoașterii, a armoniei, a prieteniei, a bucuriei și a generozității. Se încheie un an frumos, provocator și plin de învățăminte lăsând în mintea și în inima fiecărui junior, mare sau mic, lecții de viață și amintiri de neuitat, dar și promisiunea unui nou an plin de noi descoperiri ce așteaptă să fie dezvăluite.

Se încheie frumos, dar nu înainte ca fiecare junior să își primească darul mult așteptat.