Contact

E-mail: andreea.strugariu@uaic.ro

Telefon: 0232 20 1077

Adresă: Str. Codrescu Nr.1

Prezentare

Serviciu de Schimburi Internaționale se  ocupă cu cazarea studenților, doctoranzilor români și străini (veniți la studii în cadrul universității prin diverse programe: ERASMUS, ERASMUS-MUNDUS, SOCRATES), cazarea participanților în regim hotelier pentru diverse manifestări care se desfășoară în cadrul universității (conferințe, simpozioane), cazarea profesorilor asociați.

Deservește masa la cele două cantine  pentru: studenți, cadre didactice și ceilalți angajați ai universității, precum și pentru elevi ai Școlii Junior.

Programul de lucru: 07.30-15.30  (valabil pentru salariații care își desfășoară activitatea la birou)

Ceainăria UAIC

Adresa: Strada Dumbrava Roșie nr. 7-9, Iași

Administrator financiar:  Mihaela Irina CHIPERI

Telefon: 0232 20 2372

Ceainăria Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este situată în Grădina Botanică, în apropierea intrării principale. Inaugurată în decembrie 2019, ceainăria are o suprafață totală de 144 mp și este destinată vizitatorilor Grădinii Botanice care doresc să savureze un ceai, o cafea sau o bautură răcoritoare, dar și gustări produse la Cantina Universității.De asemenea, vizitatorii vor putea achiziționa suveniruri cu însemnele UAIC.

Programul de funcţionare:  Zilnic, inclusiv în week-end, în intervalul orar 09:00 – 17:00

Căminul „Gaudeamus”

Administrator financiar: Lidia VRANCEANU

E-mail: lidia.vranceanu@uaic.ro

Telefon: 0232 20 1102 int. 2408
Adresă: Str. Codrescu Nr.1

Căminul „Gaudeamus”, a intrat în funcţiune în decembrie 1998, lucrările de construcţii şi dotări finalizându-se în luna august 2002. În prezent, căminul dispune de 362 locuri de cazare și două săli de conferinţă.

Situat în apropierea obiectivele academice importante și a campusurilor studențești, oferă studenţilor Universităţii şi profesorilor din străinătate condiţii deosebite de cazare în camere cu 2 şi 3 locuri.

Toate camerele sunt dotate cu baie proprie, aer condiţionat, frigider, TV, telefon,  etc.

Aici se pot caza studenţi ai Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, studenţi care vin prin programele Erasmus-Socrates, cadre didactice din străinătate care vin prin parteneriate universitare, la cursuri organizate la nivelul universităţii şi toţi cei din reţeaua universitară care solicită cazări pentru simpozioane, colocvii, zile academice etc.

Turul virtual al Căminului/ cantinei ,,Gaudeamus”

Căminul „Akademos”

Administrator financiar: Valentin BURDEA

E-mail: valentin.burdea@uaic.ro

Telefon: 0232 20 1102 int. 2891
Adresă: Str. Păcurari, nr. 6

Căminul „Akademos” a intrat în funcţiune în anul 2007 iar lucrările şi dotările au fost finalizate în august 2008 când au fost date în folosinţă şi ultimile două tronsoane. În prezent căminul dispune de 312 locuri de cazare.

Amplasarea lângă Biblioteca Centrală Universitară ,,Mihai Eminescu” şi Casa de Cultură a Studenţilor, oferă studenţilor posibilitatea de a-şi petrece timpul într-un mod constructiv şi plăcut. Studenţii cazaţi aici pot ajunge la cursuri în mai puţin de 10 minute, pe jos.

Camerele au câte două locuri, sunt dotate cu aer condiţionat, baie şi cabine de duş proprii, frigider, mobilier modern, conexiune la internet.

Turul virtual al Căminului/ cantinei „Akademos”

Cantinele-restaurant ,,Gaudeamus” şi ,,Akademos”

Administrator financiar Cantine Gaudeamus-Akademos: Loredana-Elena SARBU
E-mail: loredana.sarbu@uaic.ro
Telefon: 0232 20 1102 int. 3791

Cantina-restaurant Gaudeamus” este situată în incinta căminului „Gaudeamus” şi are o capacitate de 122 locuri. Media zilnică a celor care servesc masa este de  200-250 de persoane.

Cantina-restaurant „Akademos” este amenajată la parterul căminului „Akademos” şi are o capacitate de aproximativ 110 de locuri. Media zilnică a celor care servesc masa este de 238 de persoane.

Programul de funcționare:

  • Mic dejun (doar pentru persoanele cazate în regim hotelier): Luni-Vineri, 07:00 – 10:30
  • Prânz: Luni-Vineri, 12:00-14:45

Căminul „Buna Vestire”

Administrator financiar: ec. Liviu BURLACU

E-mail: burlacu@uaic.ro

Telefon: 0232 20 1102 int. 2576
Adresă: Str. Iordachi Lozonschi , nr. 9

Este cel mai nou cămin al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, fiind inaugurat în octombrie 2017. Amplasat în centrul Iașului, în imediata apropiere a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și a Facultății de Teologie Ortodoxă, căminul pune la dispoziție 120 de locuri de cazare în camere single şi cu două locuri. Dotat la standarde hoteliere, camerele au baie proprie, aer condiționat și frigider, conexiune la internet, fiind prevăzute și camere pentru studenții cu dizabilități.

Galerie foto din Căminul „Buna Vestire”