Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este partener în cadrul proiectului ZOE ( Zoonoses Online Education), prin intermediul căruia se urmărește realizarea unei serii de cursuri online, video, în domeniul comunicării veterinare cu privire la prevenţia, diagnosticarea şi tratarea bolilor care se pot transfera de la animale la oameni.

Proiectul, coordonat de Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad”, este realizat în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa“, Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași,  Fundaţia EuroEd Iași, Facultatea de Medicină Veterinară de la Universitatea din Zagreb (Croația), Universitatea de Științe Aplicate și  Soros International House din Vilnius (Lituania), Institutul Zooprofilactic Experimental din Teramo (Italia), Asociația Pixel din Florența (Italia) și Connectis din Prato (Italia) .

Proiectul se desfășoară în perioada 1 octombrie 2016-31 martie 2019,  în cadrul programului Erasmus+, acțiunea privind parteneriatul strategic pentru educație universitară.

Proiectul se adresează diverselor grupuri, de la studenți, profesori și specialiști din domeniul veterinar și medical, profesori și viitori profesori, studenți de la domeniul Pedagogie, până la publicul larg (elevi cu vârsta cuprinsă între 6-12 ani, părinți).

Vezi aici mai multe informații despre acest proiect.