Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a primit miercuri, 30 martie 2022, vizita unei delegații formată din Thomas MOLDOVAN, Secretar de Stat în Ministerul Sportului, Vlad MARINESCU, Președinte al Federației Internaționale de Esports, Boban TOTOVSKI, Secretar General al Federației Internaționale de Esports, Petru-Bogdan COJOCARU, Prefectul Județului Iași și Adrian SOCACIU, Președinte al Institutului Sportiv Român. Membrii delegației au participat la o întâlnire cu prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rectorul UAIC, prof. univ. dr. Mihaela ONOFREI, Prorector pentru activităţi studenţeşti şi parteneriate cu mediul economic și prof. univ. dr. Teodora ROMAN, Decanul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA) din cadrul UAIC.

Vizita a avut loc în contextul organizării la Iași a Campionatului Mondial de E-gaming, ediția 2023. În acest sens, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și-a exprimat deschiderea pentru a sprijini popularizarea și creșterea nivelului de performanță al acestui domeniu, prin înființarea unui program de studii de master dedicat managementului în Esport dar și prin găzduirea unei mese rotunde cu ocazia desfășurării Campionatului Mondial de E-gaming.

Vizita delegației la UAIC a continuat cu o întâlnire la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, la care au participat și reprezentanți ai Facultății de Educație Fizică și Sport și ai Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul UAIC.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Federația Internațională de Esports urmează să încheie un acord de colaborare pentru punerea în aplicare a celor discutate.