Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a primit confirmarea de la Compania Națională de Investiții că solicitarea de finanțare pentru construirea unui complex sportiv pe strada Sărărie, nr. 200 a fost aprobată.

Obiectivul de investiții „Construire Complex Sportiv Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Str. Sărărie, nr. 200, municipiul Iași, județul Iași” a fost introdus pe Lista sinteză a subprogramului „Complexuri Sportive”, aprobată prin Ordin al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) nr. 2833/09.10.2019.

Pe parcursul anului 2018, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a intrat în posesia a două terenuri cu o suprafață cumulată de 8.888 de metri pătrați, pe strada Sărărie, nr. 200. Având în vedere lipsa unei baze sportive moderne, UAIC a inițiat un proiect pentru realizarea unui complex sportiv multifuncțional, compus din terenuri exterioare (teren de fotbal cu nocturnă/teren de tenis de câmp), sală de baschet/volei, bazin olimpic de înot, bazin de antrenament, sală de gimnastică, spații adiacente, vestiare, băi și parcare. În prezent este derulare contractul de proiectare, faza Plan Urbanistic Zonal (PUZ).