Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) își declară solidaritatea față de Ucraina și pune la dispoziție spații de cazare, hrană, consiliere psihologică și facilitarea serviciilor medicale pentru 50 de studenți și cadre didactice din Ucraina, precum și pentru familiile acestora.

„Sunt momente dificile în care nu putem rămâne indiferenți față de tragedia studenților și colegilor noștri din Ucraina. Comunitatea academică a celei mai vechi Universități din România este pregătită să ofere, și de această dată, sprijinul umanitar de care vecinii noștri au nevoie”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rectorul UAIC.

În campusul UAIC va funcționa, în cel mai scurt timp, un centru de colectare pentru alimente neperisabile, apă și pături. Luni, 28 februarie, UAIC va deschide un cont bancar în care membrii comunității noaste academice vor putea dona sume de bani care vor fi direcționate către ajutorarea refugiaților din Ucraina.

Locurile de cazare pentru refugiați pe care Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași le-a pus la dispoziție sunt gestionate de Instituția Prefectului – Județul Iași, prin Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Mihail Grigore Sturdza” al județului Iași. Acestea sunt datele de contact la care se pot adresa refugiații din Ucraina care solicită cazare sau orice alt tip de sprijin.