Contact

Adresă: Bulevardul Carol I nr. 11, Iași, Romania
Telefon: 072069408
Website: https://asfiz.com
Facebook: https://www.facebook.com/asfiz.uaic
Instagram: https://www.instagram.com/asfiz.uaic
Email: asfiz.uaic@gmail.com

Structura

Președinte: Silviu-Andrei MURARU
Vicepreședinte Interne: Cristian WATTAR
Vicepreședinte Externe: Beatrice SPÎNU
Secretar General: Robert IANOVICI
Cenzor: Andrei SAVASTRE
Director Finanțe: Alexandra HRISCU
Director HR: Andreea PAVEL
Director PR: Bianca RAȚĂ
Director Design: David PURICĂ
Director Evenimente Sociale: Antonia CRĂCIUN
Director Hobby&Sport: Matei PÎRLEA
Director Fizică-Timuș-Majorana: Teodora DARIE
Director Știința Rachetelor: Georgiana CIBIREAC
Director IT: Andrei CIFOR
Director Evenimente Academice: Dragoș VASILAȘ

Prezentare

Asociația Studenților Fizicieni (ASFIZ-UAIC), creată în cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, are ca principal scop sprijinirea studenților pasionați de fizică. Prin intermediul acestei asociații, membrii cât și studenții facultății beneficiază de acces la proiecte și oportunități academice cât și profesionale.

De asemenea, asociația promovează interacțiunea între studenți și absolvenții Facultății de Fizică, facilitând astfel networking-ul și schimbul de experiență. Activitățile organizate de asociație, precum conferințe și evenimente culturale, contribuie la dezvoltarea abilităților și formarea unei comunități puternice de tineri fizicieni.

Un alt obiectiv important este promovarea cercetării științifice. Ea încurajează membrii săi să participe la experimente și proiecte de cercetare, contribuind astfel la dezvoltarea lor ca fizicieni și la avansarea cunoașterii în domeniul fizicii.

Asociația oferă, de asemenea, suport în dezvoltarea abilităților non-academice, cum ar fi leadership-ul și comunicarea. Aceste competențe sunt esențiale în cariera fiecărui fizician și sunt cultivate prin intermediul programelor de dezvoltare personală oferite membrilor asociației.

Perioadă de înscrieri

Studenții Facultății de Fizică se pot înscrie pe tot parcursul anului universitar.

Obiective

 • Facilitarea dezvoltării academice: Ne propunem să oferim resurse și oportunități membrilor, cât și studenților pentru a-și dezvolta cunoștințele și abilitățile în domeniul fizicii prin organizarea de seminarii, conferințe și activități educative.
 • Promovarea cercetării științifice: Asociația încurajează participarea membrilor săi la proiecte de cercetare și experimente pentru a contribui la avansarea cunoașterii în domeniul fizicii.
 • Dezvoltarea abilităților non-academice: Oferim programe și resurse pentru a ajuta membrii noștri să-și dezvolte abilitățile de leadership, comunicare și managementul timpului.
 • Crearea unei comunități solide: Promovăm interacțiunea între studenți, absolvenți și cadrele didactice, favorizând astfel schimbul de experiență și networking-ul în domeniul fizicii.
 • Încurajarea pasiunii pentru fizică.

Proiecte

 • PFF (Pentagonul Facultăților de Fizică) – este o conferință la care participăm, iar o dată la 5 ani o susținem la Iași. În cadrul acesteia se adună studenți fizicieni din 5 facultăți de Fizică din țară și timp de 3 zile vizitează orașul, participă la evenimente create pentru ei și la final conferința unde fiecare își susține proiectele sau experimentele realizate
 • Noaptea Cercetătorilor – eveniment realizat în colaborare cu alte asociații, în grădina Palas Mall, unde prezentăm diferite experimente publicului de orice vârstă

Activități cu caracter social

 • Training-uri (ex: ,,Public Speaking”)
 • Hallowen Party
 • Balul Bobocilor – organizat singur sau în parteneriat cu alta asociație pentru a facilita interacțiunea între studenții universității și dezvoltarea lor în mai multe domenii
 • Colinde de Crăciun – o activitate cu tradiție la Facultatea de Fizică.
 • Seara de filme – studenții cât și profesorii se adună o dată pe lună pentru a viziona, și mai târziu, a comenta un film preales.
 • Evenimente create cu scopul de a dezvolta curiozitatea studenților (ex: ,,Vizită la planetariu”)
 • Încurajarea studenților în participarea la evenimente create de alte asociații (ex: ,,Studenții plantează”)