Contact

Adresă: Iași – Strada Codrescu – nr. 1 – Campusul Studențesc Codrescu, Căminul C11, Camera 09
Email:lc.aiesec.iasi@gmail.com
Website: www.aiesec.org

Biroul de conducere:

Prezentare

AIESEC este o platformă internațională de dezvoltare pentru tineri, care are ca scop descoperirea şi dezvoltarea potențialului acestora, pentru a avea un impact pozitiv în societate. Înființată în 1948 ca organizație non-politică și non-profit, AIESEC permite indivizilor să-şi modeleze şi să-şi îmbogățească propria experiență printr-un sistem complex de oportunități.

Astfel:

  • rețeaua este extinsă în peste 120 de țări şi teritorii, având 60.000 de membri activi în 1150 de filiale
  • peste 20.000 de tineri participă la programul de schimburi internaționale
  • anual, au loc 350 de conferințe internaționale, naționale și locale
  • peste 35.000 de tineri ocupă poziții de coordonare
  • multiplele instrumente online permit consolidarea constantă a rețelei AIESEC
  • 100.000 de studenți interacționează cu mediul de afaceri la nivel internațional

Scopul organizației este acela de a dezvolta personal şi profesional tinerii, oferindu-le un proces de învățare unic bazat pe: apartenența la un mediu global de învățare, experiență internațională şi oportunități de dezvoltare a abilităților de lider. Membrii AIESEC acumulează experiență practică sub toate formele. Aceștia învață să lucreze şi să conducă o echipă, să ia decizii şi să-şi asume responsabilități. În activitatea acestora, se pune accent în special pe rolul proactiv al tinerilor, pe dezvoltarea conștiinței de sine şi a unei viziuni personale.

Programe internaționale

  • Global Talent – este programul prin care AIESEC oferă internshipuri profesionale plătite în străinătate. În fiecare an, 5000 de studenți au oportunitatea unui internship profesional în cele 124 țări în care AIESEC este prezentă, pe domenii precum management, marketing, educație şi IT;
  • Global Volunteer – este programul prin care AIESEC oferă stagii internaționale de voluntariat. În fiecare an, peste 20000 de studenți au oportunitatea unui stagiu de voluntariat internațional pe domenii precum cultură, sănătate, educație, dezvoltarea ONG-urilor.

Proiecte locale

  • Discover – proiectul se desfășoară în rândul elevilor din clasele I-VIII și are structura unui program de tip after-school, prin intermediul căruia elevii vor putea beneficia de traininguri susținute de traineri din străinătate, pe o perioadă de șase săptămâni. Proiectul are menirea de a oferi elevilor un context internațional, în care ei să poată să descopere diferențele culturale și să își dezvolte practic abilitățile de vorbire în limba engleză;
  • AIESEC Academy – proiect realizat în colaborare cu companiile din Iași, care are ca scop dezvoltarea profesională a studenților, oferindu-le totodată oportunitatea de a interacționa cu mediul de afaceri ieșean.

Înscrieri pentru programele de stagii internaționale

Fiind o organizație internațională de tineri, anul sau domeniul de studiu nu reprezintă un criteriu de selecție. Pentru a aplica la programele de stagii internaționale nu trebuie să fie membrii ai organizației. Profilul participanților căutați diferă în funcție de scopul programul pe care aplică și de experiența pe care o au. De aceea, pentru anii I, II le sunt recomandate programele Global Volunteer sau Global Entrepreneur, deoarece nu necesită experiență într-un anumit domeniu, iar durata este între 1 și 2 luni. Pentru anii III licență sau anii de master, studenții cu experiență în domeniul dorit este potrivit programul Global Talent, unde implicarea este de cel puțin 6 luni.

Recrutare AIESEC Iași

Recrutarea pentru organizație se împarte în 4 etape mari: completarea formularului de aplicare, primul interviu, perioada de probă și interviul final. Perioadele de aplicare sunt, în fiecare an, în luna octombrie.

Toate informațiile se găsesc pe site-ul www.aiesec.org și la adresa de email oficială lc.aiesec.iasi@gmail.com