Contact

E-mailiasi@unyouth.ro
Websitewww.iasi.unyouth.ro
Facebook page: www.facebook.com/UNYAR.Iasi?fref=ts

Președinte: Ovidiu Ștefan Gherasim
E-mail: ovidiu.gherasim@unyouth.ro
Telefon: 0753.871.961

Director PR: Iosif Boancă
E-mail: iosif.boanca@student.uaic.ro
Telefon: 0751.677.137

Prezentare

Asociația Tineretul ONU din România – Filiala Iași este o organizație neguvernamentală, înființată și condusă de către tineri, ale cărei scopuri sunt promovarea şi încurajarea valorilor și activităților ONU în rândul tinerilor români, al societății românești și al comunității internaționale.

Valori

Profesionalism, politica de funcționare anti-compromis, sistem meritocratic de recompensare, atitudine proactivă concentrată pe impactarea comunității ca prioritate principală respectiv dezvoltarea personală al membrilor ca prioritate secundară, implicită, toate sub egida valorilor stipulate în CARTA ONU.

Activități desfășurate

UN Day – un proiect realizat în scopul de a sărbători Ziua Internațională a Organizației Națiunilor Unite prin dezbaterea celor mai actuale probleme în cadrul unei conferințe.

UN Youth Christmas Groove –  este un proiect anual organizat cu scop umanitar dar și de conservare a tradițiilor universale de Crăciun! Acest proiect face parte din Campania „Hai să… dăruim”.

Olimpiada ONU – Este un concurs desfășurat anual care dorește a fi o provocare pentru tânăra generație, adresata în primul rând elevilor pasionați de domeniul socio-uman dar și celor care vor pur și simplu să facă o schimbare în comunitatea lor. Acest proiect se va desfășura în două etape, județeană și regionala.

MiniMUN – Proiect local de tip MUN, ce are ca scop simularea organismelor de funcționare existente în cadrul Organizației Națiunilor Unite

UN Youth Association of RomaniaRoman Club – Proiect permanent cu baza de activitate la nivelul orașului Roman, parte din Strategia de Dezvoltare Regională a Organizației. Acest proiect are menirea de a promova valorile ONU la nivelul comunității romașcane, simulând mecanismele de funcționare și cultura oganizațională a Asociației mamă.

Social Events – Existența petrecerilor tematice specifice unui mediu compus din tineri studenți, elevi, dar nu numai este completată de existența unor SERI DIPLOMATICE ori de câte ori un proiect de natură academică o solicită. O ocazie deosebită de interacționare cu un număr important de actori relevanți atât din mediul Academic și ONG cât și din mediul privat.

Movie Nights – O ocazie ideală de destindere în weekend cu prietenii la un film, pe o sumă modică ce este donată scopului de promovare a valorilor ONU dar și o ocazie rară de a cunoaște Familia UN Youth și toate detaliile care te interesează cu privire la Organizație

Înscrieri

Există două metode de a accede către un interviu de acceptare în cadrul Asociației:

1. Permanent Head-Hunting – Trebuie să cunoști nu membru UN Youth care să te recomande, după care îți trimiți CV-ul la iași@unyouth.ro

2. Sesiunea de recrutări din cadrul BUN VENIT UAIC/ Târgul De Cariere Iași (ambele în toamnă) cu deschidere către publicul larg și cu trimitere de CV la aceași adresă de e-mail.