Contact

E-mail: esn.iasi@gmail.com
Webiasi.esn.ro
FacebookESN Iași

Instagram: https://www.instagram.com/esn.iasi/

Biroul de Conducere

 Președinte: Georgiana DOROFTEI, esn.iasi@gmail.com
 Secretar general: Ana-Maria PORA
Vicepreședinte: Horia AGAPE
Trezorier: Iolanda BOGLEȘ
Coordonator marketing: Eliza-Isabela HRISCOSCHI
Coordonator de evenimente: Ana-Maria PALADE

Prezentare

Erasmus Student Network este una dintre cele mai mari asociații studențești din Europa, în 2020 fiind compusă din 534 secțiuni, în cadrul a 42 de țări și numărând mai mult de 15.000 de voluntari la nivel internațional. Asociația se dezvoltă sub principiul „Students helping students” și oferă oportunități de cunoaștere interculturală și dezvoltare personală.

În România, sunt prezente 14 secțiuni în marile orașe universitare. Erasmus Student Network Iași este una dintre cele mai vechi secțiuni din țară, una dintre cele mai numeroase, în prezent activând 77 de voluntari, studenți ai celor 5 mari universități ale orașului. Aceștia sunt împărțiți în cadrul a 5 departamente, și anume Design, Copywriting, Photography, Human Resources și Events, dar pot fi implicați în toate departamentele dacă își doresc acest lucru.

Activitatea ESN se axează pe crearea unui mediu de educație mobil și flexibil. Acest scop este atins prin sprijinirea mobilităților de studii între studenți și promovarea unei experiențe interculturale. Studenții internaționali ce optează pentru o mobilitate Erasmus în Iași reprezintă principalul nostru obiectiv, iar adaptarea și integrarea lor în noul mediu academic, social și cultural constituie țelul asociației.

Pe parcursul semestrului organizăm o serie de evenimente care respectă cele 6 cauze ale asociației (Culture, Education & Youth, Environmental Sustainability, Health & Well being, Skills & Employability și Social Inclusion), în multe ocazii colaborând cu alte secțiuni din țară.

Anticipând problemele cu care se pot confrunta odată cu sosirea în Iași, ESN vine în ajutorul lor, prin intermediul programului Buddy System, care le oferă șansa de a forma o conexiune cu unul dintre voluntari încă de dinainte de a ajunge în Iași și, de asemenea, oferirea tuturor informațiilor solicitate de aceștia cu privire la diverse aspecte (cazare, transport, cursuri, obiective turistice, etc.). Acest proces continuă și după începerea noului an universitar, iar organizarea diferitelor evenimente (culturale, sociale, excursii, nopți de film, cine tradiționale, petreceri tematice) contribuie la integrarea totală a studenților și la oferirea unei experiențe internaționale complete.

De asemenea, un alt interes al ESN Iași constă în organizarea proiectelor fondate prin intermediul fondurilor europene, precum ”The First Step In Career Planning” (decembrie 2020 – ianuarie 2021), ”Social Puzzle” care urmează a fi implementat, precum și ”Get out, Get healthy!”, proiect care se află pe lista de rezerve în ceea ce privește acordarea fondurilor. Toate acestea au fost scrise de voluntari și de conducerea locală.

Activitate

ESN Iași desfășoară numeroase evenimente culturale, sociale și caritabile, în care studenții Erasmus au fost direct implicați, cu scopul de a se familiariza cu mediul cultural și social al orașului. Aceste sunt dedicate atât studenților veniți cu bursa Erasmus, dar și propriilor voluntari. La începutul fiecărui semestru organizăm atât Welcome Weeks pentru erasmuși, cât și pentru noii voluntari recrutați, pentru a-i familiariza cu mediul ESN. Aceste săptămâni pot include tururi ale orașului, activități de echipă, evenimente în natură.

Printre evenimentele noastre consacrate se numără Games Nights, Jam Sessions, Meet Your Buddy – eveniment social, în care studenții Erasmus au ocazia de a-și cunoaște oficial prietenul ESN, Meet My Country Party, International Dinner și, la sfârșit de semestru, Goodbye/Prom Party – în care sunt încoronați regele și regina Erasmus Iași și le sunt apreciate meritele celor mai activi voluntari.

În ceea ce privește evenimentele organizate la nivel național, la care participă toate secțiunile din țară, putem aminti ”Halloween in Transilvania”, ”Escape to Vama Veche”, dar și platforme naționale care au loc în toate secțiunile.

 Parteneri

În momentul actual, avem mai multe parteneriate locale, pe lângă cele internaționale, cu frizerii, cabinete stomatologice, arene de jocuri, centre de yoga, anume: Discover Iași, Street BarberShop, SunShine Care Yoga, Unicity, Dr. Nechita Radu, Galaxy Arena și Mara Donuts.

Înscrieri

Recrutările se fac la începutul fiecărui semestru, iar noutățile se pot afla pe pagina de Facebook și cea de Instagram.