Contact

Adresă sediu: Corpul R al Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, etajul 1, sala 105

E-mail: asociatiaprimeiasi@gmail.com

Site: https://primeiasi.ro

Facebook: https://www.facebook.com/Asociatia.PRIME.Iasi

Biroul de Conducere

Prezentare

PRIME Iaşi este o organizaţie studenţească, nonguvernamentală, nonprofit şi nereprezentativă, apolitică, bazată pe voluntariat, membru al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și membru fondator al Federației Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași (FONTIS).

PRIME Iaşi are ca scop sprijinirea studenţilor din Iaşi, din domeniul Comunicării şi Relaţiilor Publice (și domeniile conexe), în dezvoltarea profesională şi personală, iar principalele sale obiective sunt:

 • să ofere studenţilor din domeniul Comunicării şi Relaţiilor Publice posibilităţi de implicare activă în organizaţie sau în diverse activităţi organizate de PRIME;
 • să organizeze activităţi adresate studenţilor din domeniul Comunicării şi Relaţiilor Publice, utile în dezvoltarea profesională şi personală;
 • să creeze un cadru de colaborare între mediul academic, studenţi şi mediul de afaceri de profil;
 • să creeze un cadru de colaborare între studenţii din domeniul Comunicării şi Relaţiilor Publice din Iaşi şi cei din alte centre universitare.

Valorile în care voluntarii PRIME Iași cred sunt următoarele:

 • P – profesionalism & perseverență;
 • R – relații de interes reciproc;
 • I – inițiativă & independență;
 • M – motivare & competență;
 • E – (spirit & creativitate) europene.

PRIME în România

PRIME România a luat fiinţă în 1997 în cadrul Departamentului de Comunicare Socială şi Relaţii Publice al Universităţii Bucureşti. Membrii săi sunt studenţi la Comunicare şi Relaţii Publice, Jurnalism, Ştiinţe Politice şi Administrative, Sociologie, Psihologie, Ştiinţe Economice, precum şi alţi studenţi interesaţi de domeniul comunicării şi al relaţiilor publice.

Departamente

În cadrul PRIME Iași poți activa în următoarele departamente:

 • Departamentul de Resurse Umane;
 • Departamentul de Relaţii Publice;
 • Departamentul de Strângere de Fonduri.

Proiectele PRIME Iași

Team ADventure

Ajuns la cea de-a XII-a ediţie, team ADventure este un proiect conceput pentru a crea o legătură temeinică între mediul academic şi cel economic. Competiţia presupune rezolvarea a trei studii de caz, puse la dispoziţie de companii din zona Moldovei. Pentru fiecare studiu de caz se formează trei echipe, a câte trei studenți, care sunt îndrumate de un mentor, în rezolvarea brief-ului.

Proiectul este marcat de trei etape principale: Lansare, Conferință și Gală. În cadrul Galei, fiecare echipă își prezintă strategia, urmând a fi premiată.

Festivalul Concurs de Strategie Publicitară şi Relaţii Publice se adresează studenţilor şi masteranzilor la Comunicare şi Relaţii Publice, Relații Publice și Publicitate, Marketing şi Comunicare în Afaceri, precum şi la Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării.

 

PR OUTLooK

În aprilie 2020, a avut loc cea de-a X-a ediție a PR OUTLooK. Conferinţa  asigură schimbul de experienţă dintre România şi alte țări, mai exact dintre studenţi ai specializării Comunicare şi Relaţii Publice şi specialiştii acestui domeniu din mediul internațional. Ultima ediție a tratat subiectul fricii de a vorbi în public, oferind sfaturi de îmbunătățire și dezvoltare a acestei aptitudini esențiale, iar titlul conferinței a fost „The fear of public speaking”. Workshopul, ce a avut loc în aceeași zi, a avut ca tematică mindhacking-ul și a constat în prezentarea unor tehnici de concentrare și depășire a stărilor de anxietate, frică, neliniște.

 

PR Tea de Iaşi

PR Tea de Iaşi este un proiect bianual ce își propune să definească domeniul Relaţiilor Publice şi să abordeze teme despre instrumentele şi tehnicile folosite în acesta. Mai mult, PR Tea înseamnă şi o întâlnire informală între studenţi şi mediul business, pentru a se crea o legătură mai bine conturată între aceştia. În mai 2020, proiectul a ajuns la cea de-a XXIII-a ediție, aceasta fiind marcată de tema „Once upon a brand”. Invitatul nostru special a fost Liviana Tane, fondator al The Writing School, cu o experiență de peste 15 ani în mass-media și comunicare. Ea a fost, pe rând, editor, producător, redactor-șef, coordonator editorial și trainer, susținând cursuri de storytelling și content marketing.

 

ATELIERE

Proiectul ATELIERE urmăreşte crearea unui cadru de întâlnire şi simulare a activităţilor specifice domeniului relaţiilor publice şi publicităţii între studenţi şi specialişti. Cea de-a XII-a ediție s-a desfășurat în perioada 8-10 mai 2020, în mediul online, sub umbrela conceptului ”Fill in the blank”.

Workshopurile au vizat subiectele podcasting, trainer fiind Mircea Serediuc, caligrafie, în arta căreia ne-a inițiat Escrita, și content marketing, despre care ne-a vorbit Georgiana Bobu.

 

Iaşi la CNSC

„Iaşi la CNSC” este proiectul care apropie studenţii interesaţi de domeniul Comunicării şi Relaţiilor Publice, provenind din mai multe centre universitare ale țării. PRIME Iași facilitează înscrierea studenților din Iași la Congresul Naţional al Studenţilor la Comunicare, organizat în fiecare primăvară la Bucureşti.

 

Aniversare PRIME Iaşi

În fiecare an, în decembrie, PRIME Iaşi îşi serbează aniversarea. Este un bun prilej de a sărbători împreună toate realizările, de a mulţumi tuturor celor care ne sprijină şi de a ne prezenta planurile de viitor.

Anul acesta, PRIME Iaşi va împlini 14 ani de la înființare.

 

Recrutări

Recrutări este un program prin care atragem spre PRIME Iași studenţi motivaţi, cetățeni activi, interesaţi, responsabili, cu spirit de iniţiativă, de echipă şi dorinţă de dezvoltare personală şi, foarte important, studenţi pasionați de domeniul Comunicării şi Relaţiilor Publice.

Proiectul se desfăşoară în luna octombrie a fiecărui an universitar.

 

Faced to face

Proiectul dorește să aducă studenții și angajatorii sau reprezentanții  companiilor de specialitate față în față și să faciliteze integrarea absolvenților pe piața muncii. Acesta constă în două evenimente distincte: un târg al angajatorilor ieșeni din domeniu și o întâlnire informală, într-o locație prietenoasă, care să încurajeze interacțiunea dintre aceștia.

Anul acesta va marca debutul proiectului.