Care este procedura de decazare și când se va face publică pe site? Cum ne vom recupera lucrurile?

Procedura de decazare este publică pe site-ul UAIC, la adresa: http://www.uaic.ro/informatii-privind-decazarea-studentilor-uaic/

La decazare, angajaţii şi studenţii vor purta mănuşi şi mască de protecţie, se va păstra distanţa socială şi se va face dezinfecţia mâinilor.

Decazarea studenților din Republica Moldova

  • La momentul dat, dacă trecem vama suntem nevoiți să stăm 14 zile în carantină în România, adică nu ne putem întoarce acasă în aceeași zi. Cum vom proceda?

  • Am putea veni la decazare fără programare? Întreb acest lucru, întrucât ne este dificil să găsim transport oricând.

Restricțiile de circulație și măsurile instituiete la intrarea în țară sunt stabilite de autoritățile competente.

În privința decazării studenţilor din Republica Moldova este recomandat a se lua legătura cu administratorul de la căminul unde fiecare student a fost cazat. Adresele administratorilor de cămin sunt publicate pe site-ul Universității, la adresa:  http://www.uaic.ro/informatii-privind-decazarea-studentilor-uaic/

Menționăm că în această perioadă activitatea administrației căminelor se desfășoară potrivit unui program prelungit, până la ora 18.00, inclusiv sâmbăta și duminica până la ora 15.00.

Stau mai departe de Iași și nu pot să mă decazez de la cămin și să ajung înapoi acasă în aceeași zi. Pot să stau seara respectivă și să mă reîntorc acasă în dimineața următoare?

Pentru județele din regiunea Moldovei considerăm că nu este cazul. Pentru alte situații, se susține cu argumente o cerere adresată Biroul Executiv al Consiliului de Administraţie.

Putem locui în continuare în cămin, pentru a ne finaliza lucrările de licență/ disertație? Vor fi deschise bucătăriile de pe palier?

Pentru a locui în cămin, în vederea finalizării lucrării de licenţă/disertaţie este necesară transmiterea unei cereri de recazare la adresele de e-mail ale administratorilor de cămine, în vederea centralizării lor şi înaintării spre analiză către Biroul Executiv al Consiliului de Administraţie.

Care sunt căminele care vor rămâne deschise pe vară?

În funcție de evoluția pandemiei și a analizei cazurilor justificate se va lua o hotărâre de către conducerea Universității.

Am plătit căminul pe luna aprilie. Cum voi primi banii inapoi, având în vedere că nu am locuit în cămin?

Studenţii care solicită restituirea diferenţei tarifului de cazare vor transmite prin e-mail administratorului de cămin o cerere la care va fi ataşată o copie după extrasul de cont.

În ceea ce privește exprimarea opțiunilor de cazare pentru anul următor, se va putea face acest lucru online? Dacă da, în ce perioadă ar trebui să facem acest lucru?

Cererile de cazare pentru anul universitar 2020-2021 se pot transmite online la administrația facultăților. Informații detaliate și pașii de urmat despre această procedură se regăsesc pe site-ul fiecărei facultăți.

Cum vom reuși să completăm documentele pentru cazare, mai ales studenții care sunt cazuri speciale, medical, social etc.?

Studenţii care se încadrează la cazurile speciale ale intervalului art. 8-art. 16 din regulamentul de cazare vor transmite în format electronic la administrația facultății la care sunt înmatriculați toate documentele aferente dosarului cazului special. Pentru luarea în evidentă la medicul de campus, în cazul dosarelor medicale, se transmit documentele justificative și la adresa de e-mail uaic_medical7@yahoo.com. Pentru informații suplimentare este disponibil și numărul de telefon 0232 201324.

 Se pot redeschide spațiile de lectură din cămine? Aceste locuri sunt prielnice pentru procesul de învățare și pentru redactarea lucrărilor. Faptul că frații mai mici/copiii nu mai merg la grădiniță/școală implică un factor disturbator în procesul învățării, în condițiile în care se apropie sesiunea.

Da, pentru studenții cazați în camine și cu respectarea regulilor cunoscute (distanțare, mască). Totuși, având în vedere că în această perioadă în camere vor fi cazați cel mult doi studenți, se recomandă să se utilizeze camera ca spațiu de învățare.