Cum pot gestiona stresul găsirii unui loc de muncă în domeniu, după terminarea studiilor?

Aș vrea să știu cum pot să îmi găsesc mai ușor un loc de muncă, întrucât sunt în an terminal.

În primul rând te sfătuim să îți actualizezi CV-ul și să înveți să-ți faci o scrisoare de intenție cât mai bună. Te învață cum să faci aceste documente specialiștii din Serviciul pentru studenți, orientare în carieră, inserție profesională și alumni (SSA) prin sesiunile de consiliere de carieră și prin training-urile special organizate pe tema CV-ului și a Scrisorii de intenție.

În cazul în care vrei să începi să faci asta chiar din acest moment, îți poți crea un cont pe platforma http://www.career-modules.eu și poți parcurge modulele legate de temele mai sus menționate.

În al doilea rând, te încurajăm să urmărești oportunitățile de angajare anunțate pe paginile oficiale de Facebook ale Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) și ale Serviciul pentru studenți, orientare în carieră, inserție profesională și alumni (SSA).

Te mai sfătuim să participi la toate activitățile online din UAIC, care au ca invitați profesioniști și reprezentanți ai angajatorilor, pentru că aceste evenimente sunt o sursă foarte bună de informații privind piața muncii. Caută aceste activități pe paginile de Facebook mai sus menționate.

Stări psihice provocate de situațiile noi cu care se confruntă studenții

Poți solicita consiliere psihologică la Serviciul pentru studenți, orientare în carieră, inserție profesională și alumni (SSA), la adresa servicii.studenti@uaic.ro. Începe chiar de astăzi să pui în aplicare o serie de pași simpli recomandați de specialiștii SSA. Pentru mai multe detalii, vezi următoarele:

Tehnici de învățare utile pentru a face față la examenele online

Serviciul pentru studenți, orientare în carieră, inserție profesională și alumni (SSA) oferă suport tuturor studenților UAIC prin sesiuni de consiliere educațională, psihologică și de carieră, dar și prin training-urile lunare a căror teme sunt de interes general pentru studenți (de exemplu: Învață să înveți, Managementul timpului, Public speaking, Tehnologie pentru studenție, Pași simpli pentru scrierea le licenței / disertației, Cum să ții o prezentare de succes, etc).

Consiliere poți solicita scriind direct la adresa de e-mail servicii.studenti@uaic.ro

Datele desfășurării training-urilor și link-ul către formularul de înscriere sunt postate la fiecare început de lună, pe pagina de Facebook a SSA și pe site-ul 360.uaic.ro