Echipa de studenți ai Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a obținut două medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Matematică – SEEMOUS, care a avut loc la Palić (Serbia), în perioada 27 mai – 1 iunie 2022. Competiția a fost organizată de Facultatea de Matematică a Universității din Belgrad.

Cele două medalii de bronz au fost obținute de Vlad-Ioan CIOCÎRLAN, student la Facultatea de Matematică și Luca NĂSTASĂ-BARAS de la Facultatea de Informatică. Din echipa UAIC a mai făcut parte și Robert ANTOHI, student la Facultatea de Informatică.

SEEMOUS (South-Eastern European Mathematical Competition for University Students) este un concurs cu participare internațională organizat de Societatea Matematică din Sud-Estul Europei (Mathematical Society of South-Eastern Europe) și care se adresează studenților din primii doi ani de studiu. Anul acesta a avut loc cea de-a 16-a ediție, la care au participat studenți de la 16 universități din Bulgaria, Grecia, Macedonia de Nord, România și Serbia.