Date de contact
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi
Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor – Centrul de Studii Piatra Neamţ
Adresa: Piatra Neamţ, str. Ştefan cel Mare nr. 23 Judeţul Neamţ
Contact: Ionela-Mădălina ADOMNICĂI – secretar (Contabilitate și informatică de gestiune, Management – învăţământ la distanţă – Piatra Neamţ)
Web: www.feaa.uaic.ro
Tel.: 0232-201419
Email: ionela.adomnicai@uaic.ro
Număr de studenți
- Contabilitate și informatică de gestiune – învăţământ la distanţă – licenţă: 56 de studenţi
- Management – învăţământ la distanţă – licenţă: 31 de studenţi
Programe de studii
Contabilitate și informatică de gestiune – învăţământ la distanţă
Programul de studii de licenţă Contabilitate și informatică de gestiune își propune formarea de specialiști care să activeze în domeniul financiar-contabil, din toate sectoarele economiei naționale. Pregătirea practică a studenților este facilitată și de protocolul încheiat cu Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România prin care se asigură stagii de practică pentru studenții din anii I și II, în cabinete/ societăți de contabilitate și expertiză contabilă.
Management – învăţământ la distanţă
Programul de studii de licenţă Management are ca misiune satisfacerea nevoile de formare, dezvoltarea de abilităţi, acumularea de cunoştinţe de bază şi de specialitate din domeniul managementului, necesare aplicării în practică şi cercetare
Activitatea se desfăşoară în spaţii de învăţământ şi administrative aflate în proprietatea universității din Piatra Neamţ, str. Ştefan cel Mare nr. 23, Judeţul Neamţ. Activităţile tutoriale şi asistate, examenele şi colocviile se desfăşoară cu personal calificat titulari sau asociați angajat în universitate. Există și laboratoare de informatică necesare pentru activităţi specifice şi accesul studenţilor la internet.
Activităţile ID (AA, AT, TC) se desfăşoară în spaţii proprii de regulă, în zilele de vineri p.m., sâmbătă şi duminică. În celelalte zile tutorii şi coordonatorii disciplinelor comunică cu studenţii prin internet sau prin intermediul platformei e-learning dedicate, funcţionale în facultate începând cu anul universitar 2008-2009.
Facultatea dispune de un laborator în spaţiul pentru Management ID Piatra Neamţ dotat cu tehnică de calcul în care, la sfârşit de săptămână, se desfăşoară activităţi specifice pentru învăţământul la distanţă: 15 (AMD Athlon 2×3 Core 2.9 MHz cu 2 GB RAM si 250 HDD), Aplicații: 7-Zip, Adobe Acrobat Reader DC, Bulzip PDF Printer, Google Chrome, Irfan View 44, Java 8, Java SDK 8, K-Lite Mega Codec Pack 2013, Microsoft Office 2013 (inclusiv Access, Infopath, Project, Sharepoint Designer, Visio), Microsoft Project 2010, Microsoft Silverlight.
Avantaje și facilități oferite studenților
Programul de studii universitare de licență Contabilitate și informatică de gestiune și Management, ID, Piatra Neamţ se organizează pe baza planurilor de învățământ aprobate pentru aceleași programe de studii de la învățământul cu frecvență.
Disciplinele, numărul de credite repartizat disciplinelor și forma de evaluare finală se mențin ca în planul de învățământ de la forma învățământ cu frecvență. Programarea disciplinelor în planul de învățământ se va face corespunzător duratei de școlarizare la învățământul cu frecvență (IF). Pentru a asigura echivalența formelor de învățământ, în cadrul fiecărei discipline sunt următoarele tipuri de activități: activități de tutorat (AT) care constau din întâlniri față în față în campus/online sincron prin platforme informatice (Moodle, Teams, portal FEAA) și evaluare pe parcurs de tip teme de control (TC) recomandabil prin platforme informatice în sistem online asincron (Moodle, Teams, portal FEAA, e-mail), echivalentul orelor de seminar de la forma de învățământ cu frecvență. Aceste activități se organizează pe grupe/subgrupe; activități aplicative asistate (AA), echivalentul orelor de laborator, proiect sau practică de la forma de învățământ cu frecvență. Aceste activități se organizează față în față în campus/online sincron (cu aprobarea departamentului) pe grupe/subgrupe; orele de curs de la forma de învățământ cu frecvență sunt compensate prin activităţi de autoinstruire (AI), pe baza resurselor de învățare specifice ID.
Activitățile aplicative asistate (AA) cuprind același număr de ore cu cel prevăzut în planurile de învățământ de la forma IF și se desfășoară pe parcursul semestrului în care sunt programate
Parteneriate
- Consiliul Judeţean Neamţ
- Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România
Documente utile (regulamente)
- Regulamentul privind activitatea profesională a studenților – ciclul de studii universitare de master, care se aplică studenţilor înscrişi începând cu anul universitar 2024 – 2025, anul I de studii
- Regulamentul privind organizarea și desfășurarea activităților didactice la formele de învățământ la distanță și cu frecvență redusă (2021)
- Regulamentul privind organizarea și desfășurarea admiterii în ciclul de studii universitare de licență pentru anul universitar 2023-2024 (învățământ cu frecvență, frecvență redusă și învățământ la distanță)