Miercuri, 31 iulie 2019, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a recepționat lucrările de reabilitare a acoperișului corpului A, clădirea emblematică a primei Universități moderne a României. Valoarea totală a investiției este de 4.894.515,87 lei (aproximativ 1.03 milioane de euro).

„Ne bucurăm că am reușit să finalizăm o investiție atât de necesară, anume reabilitarea acoperișului corpului A, care se afla într-un stadiu avansat de degradare.”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul UAIC.

Lucrările de reabilitare au fost efectuate în baza unui contract semnat în data de 29 martie 2017 și au demarat pe 26 aprilie 2017. Astfel, s-au executat lucrări de rezistență (consolidarea șarpantei pe 40% din suprafață și înlocuirea asterealei), lucrări de arhitectură (schimbarea învelitorii din tablă, montarea de jgheaburi și burlane, restaurarea elementelor arhitecturale ale învelitorii, ignifugarea șarpantei și asterealei și reparații ale cornișelor) și lucrări de instalații (montarea unui sistem de degivrare și montarea paratrăsnetului și a prizelor de pământ).

Credite foto&video: lect. univ. dr. Mihai Niculiță (Facultatea de Geografie și Geologie)