Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a găzduit miercuri, 20 aprilie, în Aula Magna „Mihai Eminescu”, festivitatea de premiere a Olimpiadei Naționale de Matematică pentru clasele a VII-a și a VIII-a, care a avut loc la Iași, în perioada 15 – 20 aprilie 2022. La eveniment au participat Prof. univ. dr. Tudorel TOADER – Rectorul UAIC, Prof. univ. dr. Radu GOLOGAN – Președintele Societății de Științe Matematice din România (SSMR), Mihai CHIRICA – Primarul Municipiului Iași, Prof. dr. Răzvan LIȚCANU – Decanul Facultății de Matematică a UAIC, Bogdan CRISTESCU – expert în științele educației la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE) al Ministerului Educației, Prof. Marius PERIANU – vicepreședinte SSMR, Prof. Luciana ANTOCI – Inspector Școlar General al Județului Iași, inspectorii generali adjuncți și inspectorii de specialitate din cadrul ISJ Iași, elevi, profesori și părinți.

„Felicit elevii care au pasiune și rezultate deosebite în Matematică, o știință poate mai greu de înțeles, dar cred că cei care pătrund în tainele Matematicii și care sunt seduși de frumusețea raționamentului științific-logic devin captivi acestui domeniu și fac performanță”, a declarat Prof. univ. dr. Tudorel TOADER – Rectorul UAIC.

În cadrul ceremoniei, elevii au primit peste 90 de premii și mențiuni acordate de Ministerul Educației, Societatea de Științe Matematice din România, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și sponsori.

Festivitatea de premiere a Olimpiadei Naționale de Matematică pentru clasele a VII-a și a VIII-a a fost organizată de Facultatea de Matematică din cadrul UAIC, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean din Iași.

Înregistrarea integrală a evenimentului poate fi urmărită AICI.