Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a inaugurat luni, 11 aprilie 2022, Cafeneaua „Erasmus”, situată în campusul „Titu Maiorescu”. La eveniment au participat prof. univ. dr. Tudorel TOADER – Rectorul UAIC, prof. univ. dr. Daniela COJOCARU – Prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare, conf. univ. dr. Constantin-Iulian DAMIAN – Prorector pentru programe de licenţă, masterat şi activităţi de formare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar, angajați și studenți ai UAIC.

„Felicit prorectoratul pentru relații internaționale și întreaga echipă care a contribuit la realizarea acestui obiectiv. Ne bucurăm că am reușit să modernizăm vechea cafenea studențească din inima campusului și să oferim studenților UAIC, inclusiv celor Erasmus, oportunitatea de a se relaxa într-o ambianță deosebită”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel TOADER – Rectorul UAIC.

„Principalul obiectiv urmărit prin amenajarea Cafenelei Erasmus în campusul UAIC este promovarea Programului Erasmus+ în rândul studenților și personalului Universității, prin organizarea de activități studențești și evenimente culturale. Mai mult decât atât, rolul Cafenelei Erasmus va fi acela de a asigura un spațiu de socializare între studenții locali și studenții internaționali care vin să studieze la UAIC”, a declarat prof. univ. dr. Daniela COJOCARU – Prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare.

Cafeneaua „Erasmus” este situată în parcul „Titu Maiorescu”, lângă căminul C5 și are o capacitate de 70 de locuri, dintre care 30 în interior și 40 la exterior. Lucrările de renovare și modernizare a cafenelei au implicat o investiție de 123.644 lei, sumă acoperită din veniturile proprii ale Universității și din proiectele UAIC în domeniul internaționalizării, finanțate prin Fondul de Dezvoltare Instituţională (FDI).