Vineri, 15 noiembrie 2019, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a primit vizita unei delegații de la Universitatea Suez, din Egipt, formată din profesor El-Sayed Abdel-Azim El-Sharkawy, Președinte, și profesor Sherif Kharbish, decanul Facultății de Științe. Oaspeții au fost întâmpinați de prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rector al UAIC și prof. univ. dr. Henri LUCHIAN, Prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare.

În cadrul întâlnirii, cele două instituții au semnat un protocol de colaborare, prin care se urmărește consolidarea și promovarea colaborării dintre UAIC și Universitatea Suez. De asemenea, acordul presupune îmbunătățirea relațiilor academice și culturale dintre cele două universități, ceea ce reprezintă baza pentru o cooperare eficientă, în special între facultățile și departamentele corespondente.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are o colaborare activă cu instituții de învățământ superior din Egipt, în prezent având încheiate 3 acorduri bilaterale inter-instituționale Erasmus+ cu Universitatea din Cairo, Universitatea Ain Shams și Universitatea Suez, pentru schimburi reciproce de studenți și personal academic și administrativ. În perioada 2011-2019, cadre didactice și cercetători ai UAIC efectuat 24 vizite academice la universități și alte instituții din Egipt, care au constat în stagii de predare sau formare în cadrul programului Erasmus+, vizite de cercetare sau participări la diverse evenimente științifice.

Universitatea Suez este una dintre cele mai vizibile instituții de învățământ superior din Egipt, în cadrul căreia peste 12.ooo de studenți studiază la cele 12 facultăți ale universității.