Miercuri, 10 mai 2023, de la ora 19.00, la Casa Universitarilor, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a organizat Gala Excelenței în Antreprenoriat, care a celebrat realizările antreprenoriale impresionante ale mediului de afaceri ieșean. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului ACADEMIC-IUS-ANTREPRENOR: Consolidarea unui sistem integrat juridic și economic în domeniul antreprenoriatului pentru studenții și absolvenții UAIC (CNFIS-FDI-2023-F-0529).

Prof. univ. dr. Tudorel TOADER, rectorul UAIC, a deschis evenimentul: „Am convingerea că studenții UAIC au un potențial extraordinar și cred cu tărie că merită să fie încurajați, îndrumați și de către dumneavoastră, antreprenorii de succes, pentru a merge pe drumul excelenței în domeniile în care au vocație. Proiectul ACADEMIC-IUS-ANTREPRENOR, finanțat de Ministerul Educației, are o durată de nouă luni și oferă studenților oportunitatea de a participa la o serie de evenimente pe teme de antreprenoriat, ateliere de lucru, conferințe, workshopuri și interacțiunea cu specialiști și oameni de succes din mediul de afaceri.”

În continuarea evenimentului, Prof. univ. dr. Tudorel TOADER, rectorul UAIC, a acordat diplome de excelență în antreprenoriat invitaților, antreprenori și manageri ai unor companii reprezentative din industrie, IT, agricultură, servicii profesionale, domenii în care Iașiul are rolul incontestabil de Pol de Dezvoltare Regională:

 • Domnului Vasile ASANDEI, Director General, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est,
 • Domnului Paul BUTNARIU, Președinte, Camera de Comerț și Industrie Iași,
 • Doamnei Gabriela VASILACHE, Director Executiv, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Iași,
 • Domnului Neculai APOSTOL, Fondator, Grupul Firme Kosarom,
 • Domnului Marian BERDAN, Președinte, Grupul de Firme Electra,
 • Domnului Vasile SANDU, Manager General, Proinvest Group Pașcani,
 • Doamnei Irina GAVRILUC, Director Economic, OMCO România,
 • Domnului Tiberiu STOIAN, Director General, Exonia,
 • Doamnei Mariana ROTARIU, Manager General, Pro Life Clinics,
 • Domnului Ciprian POPA, Manager, Tipografia Royal Print,
 • Doamnei Dora Morhan, Director de Marketing, Pleiada Boutique Hotel,
 • Domnului Alexandru HOLICOV, Fondator Adservio,
 • Domnului Florin SMEU, Trainer.

Invitații antreprenori cu reușite notabile în mediul de afaceri au împărtășit povestea lor de succes studenților prezenți, au apreciat organizarea unor evenimente pe teme antreprenoriale și și-au exprimat deschiderea de a-i îndruma pe tinerii interesați de acest domeniu.

De asemenea, în cadrul Galei s-a lansat propunerea ca reprezentanții mediului de afaceri și ai instituțiilor publice să susțină activitățile Clubului Antreprenorial UAIC din cadrul proiectului ACADEMIC-IUS-ANTREPRENOR, astfel dezvoltând componenta antreprenorială în rândul studenților și a membrilor comunității academice.

În perioada 8-12 mai 2023, sub egida Săptămâna Antreprenorială la UAIC, studenții și absolvenții Universității au oportunitatea de a participa activ la ateliere de lucru cu specialiști, conferințe, workshop-uri și mese rotunde.

Astfel, joi, 11 mai 2023, începând cu ora 16.00, în Sala Senatului UAIC, se va desfășura evenimentul „Bune practici în antreprenoriat și integrare pe piața muncii”, urmând ca vineri, 12 mai 2023, ora 18.00, tot în Sala Senatului să se discute despre „Oportunități de finanțare pentru proiecte de succes”.

Mai multe informații despre proiectul ACADEMIC-IUS-ANTREPRENOR găsiți aici: http://academic-jus-antreprenor.uaic.ro/