Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a participat, în perioada 4-7 iulie 2024, la Târgul Universităților din România, ediția a XIII-a, organizat în Republica Moldova de Federația Tinerilor Basarabeni din România. Evenimentul a avut loc în 4 localități importante ale Republicii Moldova: Chișinău (4 iulie), Ungheni (5 iulie), Bălți (6 iulie) și Cahul (7 iulie). În toate cele patru locații, reprezentanții UAIC au prezentat oferta de admitere tinerilor interesați de studii universitare.

Oferta de admitere pentru românii de pretutindeni cuprinde 1179 de locuri, cu 175 mai multe decât anul trecut, dintre care 699 de locuri pentru studiile universitare de licență (550 de locuri fără taxă și 149 de locuri cu taxă) și 480 de locuri pentru studiile universitare de master (259 de locuri fără taxă și 221 de locuri cu taxă).

Cetățenii din Republica Moldova pot studia și la extensiile UAIC din Bălți și Chișinău, unde sunt disponibile 10 programe de studii, 6 la studii de licență și 4 la studii de master. La extensia din Bălți, candidații la studii de licență pot alege între Chimie medicală, Economia comerțului, turismului și serviciilor, Fizică tehnologică și Inginerie geologică, în timp ce candidații interesați de studii de master au la dispoziție specializările Drept european, Management în turism și Fizică aplicată în tehnologiile informației și comunicații. La extensia din Chișinău, oferta de admitere cuprinde 2 programe de studii de licență (Kinetoterapie și motricitate specială și Teologie ortodoxă pastorală) și un program de studii de master (Kinetoterapia în traumatologia sportivă). Înscrierile se fac la sediile extensiilor, respectiv Universitatea „Alecu Russo” din Bălți (str. Pușkin 28, bloc 4, Aula 408), Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport din Chișinău, Facultatea de Kinetoterapie (str. Andrei Doga nr. 22) și Universitatea de Stat din Moldova (str. Alexei Mateevici 60, anexa blocul 2, sala 16) sau online pe platforma eadmitere.uaic.ro (https://eadmitere.uaic.ro/).

La admiterea 2024, candidații au la dispoziție 212 programe de studii, dintre care 89 la studii de licență și 123 la studii de master. Înscrierile la studii de licență și master vor avea loc în perioada 15-20 iulie 2024 și se vor face atât la sediul Universității, cât și online, pe platforma eadmitere.uaic.ro (https://eadmitere.uaic.ro/).

Mai multe informații despre admiterea la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași sunt publicate pe site-ul admitere.uaic.ro.