Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a participat joi, 20 februarie 2020, alături de celelalte instituții de învățământ superior din Iași, la Târgul Universităților Ieșene. În cadrul acestui eveniment, reprezentanții UAIC au interacționat cu peste 1000 de elevi de liceu din regiunea Moldovei, cărora le-au oferit informații despre admitere și beneficiile apartenenței la comunitatea academică a primei universități moderne a României.

Evenimentul a inclus și un panel de discuții cu tema „Cum îmi aleg o facultate în Iași?”, la care UAIC a fost reprezentată de Ștefania Manolache – Consilier orientare în carieră în cadrul Serviciului pentru Studenți și Absolvenți și la care au participat aproximativ 600 de elevi. Panelul și-a propus să ofere tinerilor o perspectivă generală asupra aspectelor pe care trebuie să le aibă în vedere atunci când își aleg domeniul în care vor să studieze și, pe termen lung, să profeseze.

Târgul Universităților Ieșene a fost organizat de compania Iulius pentru a facilita tuturor elevilor de liceu interesați de studii superioare un dialog direct cu reprezentanții celor cinci universități publice din Iași, instituții de prestigiu recunoscute atât național cât și internațional. Elevii au avut oportunitatea de a interacționa cu studenți, profesori, consilieri în educație și specialiști din companii în legătură cu domeniile care îi pasionează și au aflat detalii despre modul în care se realizează admiterea la facultatea sau facultățile de care sunt interesați.