Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a acordat în premieră vineri, 6 martie 2020, 79 de premii studenților de la Extensiunea Bălți care au participat la cursurile de Antreprenoriat desfășurate în cadrul proiectului „Studenții UAIC de azi – antreprenori pentru un viitor sustenabil”. Premierea a avut loc în Sala de Festivități a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Delegația UAIC prezentă la eveniment a fost formată din prof. univ. dr. Tudorel TOADER – Rector, prof. univ. dr. Mihaela ONOFREI, Prorector pentru activităţi studenţeşti şi parteneriate cu mediul economic şi sectorul public, prof. univ. dr. Sorin ANTON – manager proiect și prof. univ. dr. Daniela-Tatiana AGHEORGHIESEI, coordonator al Extensiunii Bălți. La eveniment au mai participat conf. univ. dr. Natalia GAȘIȚOI, Rectorul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți și Excelența Sa domnul Petrișor DUMITRESCU, Consul General al României la Bălți.

„Vă felicit pentru absolvirea cursurilor de antreprenoriat și mă bucur că ați dobândit abilități și competențe importante pentru dezvoltarea dumneavoastră profesională. Sunt convins că mulți dintre dumneavoastră vor dezvolta afaceri care vor avea succes de ambele maluri ale Prutului.” – prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași)

Cei 79 de studenți ai UAIC de la Extensiunea din Bălți se alătură celor 304 absolvenți ai cursurilor de Antreprenoriat care au fost premiați la Iași în luna ianuarie. Fiecare participant la curs a primit gratuit volumul „Antreprenoriat. Înfiinţarea, finanţarea şi managementul noilor afaceri”, precum și materiale promoționale (tricouri, flyere și pixuri).

În cadrul proiectului „Studenții UAIC de azi – antreprenori pentru un viitor sustenabil” s-au organizat cursuri de antreprenoriat și pentru cadre didactice, s-a dezvoltat o platformă de colaborare prin care studenții vor oferi idei/soluții inovatoare la problemele IMM-urilor din regiunea Nord-Est și au avut loc 5 conferințe cu antreprenori de succes din Iași sub egida „Lecția de antreprenoriat”.

Finanțat printr-un grant al Fondului de Dezvoltare Instituțională, proiectul „Studenții UAIC de azi – antreprenori pentru un viitor sustenabil” se derulează prin Societatea Antreprenorială Studențească din cadrul UAIC (SAS-UAIC).