Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a primit marți, 23 aprilie 2019, certificatul GUINNESS WORLD RECORDS™ pentru organizarea, împreună cu Banca Comercială Română, a celei mai mari lecții de educație financiară din lume. UAIC a fost una dintre cele 59 de locații în care 13.230 de români din toate colțurile țării au participat miercuri, 31 octombrie 2018, cu ocazia Zilei Internaționale a Economisirii, la cea mai mare lecție de educație financiară din lume.

Recordul a fost omologat joi, 1 noiembrie 2018, de reprezentanții GUINNESS WORLD RECORDS, care au fost prezenți în România în vederea certificării numărului de participanți. Pentru ca recordul să fie validat era necesară participarea simultană a cel puțin 5.624 de persoane, acesta fiind numărul de participanți înregistrat în 2013 de o inițiativă similară înregistrată în Statele Unite.

Evenimentul „Cea mai mare lecție de educație financiară din lume” face parte din programul „Școala de Bani”, inițiat de Banca Comercială Română, care își propune să crească încrederea românilor în deciziile lor financiare, susținându-i cu educație financiară gratuită. În cadrul celei mai mari lecții financiare din lume, profesori de educație financiară i-au învățat pe cei prezenți cum să își gestioneze veniturile, pentru că independeța financiară se învață. Studiile arată că românii sunt pe ultimul loc la educație financiară în Europa Centrală și de Sud-Est, și pe locul 124 din 141 la nivel mondial.