Joi, 7 octombrie 2021, Excelența Sa Arthur MATTLI, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Confederației Elvețiene în România, a efectuat o vizită oficială la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), unde a participat la o întâlnire cu prof. univ. dr. Tudorel TOADER – Rectorul UAIC și prof. univ. dr. Daniela COJOCARU – Prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare.

În cadrul întâlnirii s-a evidențiat buna colaborare pe care Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași o are cu instituțiile de învățământ superior din Elveția. Cooperarea dintre UAIC și instituțiile de învățămât superior din Elveția a demarat în anul 1992, prin acordul încheiat cu Universitatea din Neuchâtel. În prezent, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are încheiate acorduri de parteneriat în cadrul Swiss-European mobility programme cu Universitatea din Fribourg și Universitatea din Lausanne. În perioada 2010-2021, membrii comunității academice a UAIC au efectuat 382 de vizite academice la instituții de învățământ superior, institute și organizații din Confederația Elvețiană.

Prof. univ. dr. Tudorel TOADER a subliniat, în timpul discuțiilor, importanța cooperării internaționale pentru UAIC și a manifestat intenția de a identifica noi oportunități de colaborăre cu instituții de învățământ superior din Elveția. Excelența Sa Arthur MATTLI a confirmat disponibilitatea pentru  reînnoirea și extinderea acordurilor încheiate între UAIC și instituțiile academice din Elveția, care vor putea beneficia un program de finanțare al Guvernului Elvețian.