Joi, 11 iunie 2020, Excelența Sa David SARANGA, Ambasadorul Israelului în România, a efectuat o vizită oficială la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC). Gazda întâlnirii a fost prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rectorul UAIC.

Pe parcursul discuțiilor s-a evidențiat buna colaborare pe care Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași o are cu instituțiile de învățământ superior din Israel, care a demarat în anul 2000, prin acordul încheiat cu Yozmot College Center for Interdisciplinary Studies, din Tel Aviv. În perioada 2010 – 2019, studenții, profesorii și cercetătorii UAIC au efectuat 127 de vizite academice la universități și alte organizații academice din Israel, au participat la diferite evenimente științifice sau au derulat stagii și vizite de promovare în cadrul proiectelor europene. În aceeași perioadă, 281 de lucrări științifice au fost elaborate în comun cu parteneri din Israel (conform Web of Science).

În cadrul întâlnirii, prof. univ. dr. Tudorel TOADER, a afirmat deschiderea UAIC pentru noi colaborări cu instituții de învățământ superior din Israel dar și pentru dezvoltarea celor existente, în timp ce E.S. David SARANGA, Ambasadorul Israelului în România, și-a maniefstat disponibilitatea pentru a sprijini consolidarea cooperării dintre instituțiile academice din Israel și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.