Marți, 28 ianuarie 2020, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a primit vizita unei delegații de la Universitatea de Stat din Moldova (USM), formată din prof. univ. dr. habil. Gheorghe CIOCANU – Rector și prof. univ. dr. hab. Florentin PALADI – Prorector pentru activitatea ştiinţifică.

Oaspeții de la Universitatea de Stat din Moldova au participat, în calitate de invitați, la ședința de Consiliu de Administrație al UAIC, unde s-a discutat despre posibilitatea de intensificare a cooperării dintre cele două instituții de învățământ superior prin organizarea unei diplome duble în științe exacte (Matematică, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică). În viitorul apropiat, decani ai facultăților de științe exacte de la Universitatea de Stat din Moldova vor efectua o vizită de lucru la UAIC pentru a stabili detaliile colaborării.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea de Stat din Moldova fac parte din Consorţiul Universităţilor din Republica Moldova-România-Ucraina (CUMRU), alături de Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea Naţională „Iurii Fedkovici“ din Cernăuţi și Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi.