Miercuri, 14 iulie 2021, o delegație a Universității Naționale de Economie din Odesa (UNEO) formată din  Oleksandr LITVINOV – prorector activitate științifică și Serhii KAPTALAN – profesor asociat UNEO și Director al Agenției de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea „Dunărea de Jos”, a efectuat o vizită oficială la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC). Gazdele întâlnirii au fost prof. univ. dr. Tudorel TOADER, rectorul UAIC,  prof. univ. dr. Daniela COJOCARU – prorector pentru relaţii internaţionale şi parteneriate de studii şi cercetare, conf. univ. dr. Florin BRÎNZĂ – prorector pentru programe de masterat, studii doctorale, managementul calităţii și Extensiunile UAIC și conf. univ. dr. Constantin-Iulian DAMIAN – prorector pentru programe de licenţă şi activităţi de formare a personalului didactic din învăţământul preuniversitar.

În cadrul întâlnirii, cele două instituții au semnat un acord de colaborare și un acord Erasmus, prin care se urmărește consolidarea și promovarea colaborării dintre Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea Națională de Economie din Odesa. De asemenea, acordurile facilitează îmbunătățirea relațiilor academice și culturale dintre cele două universități, ceea ce reprezintă baza pentru o cooperare eficientă în toate domeniile comune.

Participanții la întâlnire au discutat și despre înființarea Extensiunii UAIC la Odesa, având în vedere diversitatea specializărilor oferite de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are încheiate acorduri bilaterale cu nouă instituții de învățământ superior din Ucraina. În perioada 2010-2020, 250 de vizite academice au fost efectuate de studenții, profesorii și cercetătorii UAIC la universități sau alte organizații din Ucraina, sub formă de stagii de studiu, predare sau practică, vizite de cercetare sau participări la diverse evenimente științifice.