Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează, în perioada 4 – 15 iulie 2022, cea de a cincea ediție a Școlii Internaționale de Vară JASSY (a Journey through life and hArd sciences, economicS, Social sciences and the tourism industrY), la care participă 78 de studenți din China, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, India, Irlanda, Italia, Olanda, Republica Moldova, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia și Ucraina,  precum și 12 studenți UAIC și 3 elevi din liceele din Iași. Participanții vor putea putea obține 6 credite ECTS la finalizarea unuia dintre următoarele module interdisciplinare ale Școlii de Vară JASSY:

  • Life Sciences in the Race Against Emerging Threats to Human Health;
  • Hard Sciences Unveiled – an Interdisciplinary Tour;
  • Finance and Risk Management;
  • Strategic Human Resource Management;
  • Eastern Europe: Cultural Frames, Identities and Social-Political Perspectives;
  • Tourism at the Eastern Border of the EU. Interdisciplinary Training for Tour Guides.

Printre participanți se numără anul acesta și 16 studenți ai universităților din alianța EC2U, 17 studenți ai unor universități partenere din Ucraina și 18 studenți de la extensiunea UAIC de la Bălți, Republica Moldova.

Modulul interdisciplinar intitulat “Life Sciences in the Race Against Emerging Threats to Human Health” le va oferi participanților atât cunoștințe teoretice cât și oportunitatea de a dezvolta abilități practice în domeniul Științelor Vieții. În cadrul modulului „Hard Sciences Unveiled – an Interdisciplinary Tour” participanții vor studia, printre altele, despre inteligența artificială și tehnici spectroscopice utilizate în monitorizarea atmosferei. Modulul “Finance and Risk Management” va oferi participanților o introducere în măsurarea și gestionarea riscurilor financiare, în acord cu cerințele certificărilor de prestigiu la nivel mondial în domeniu. Studenții care s-au înscris la modulul „Strategic Human Resource Management” vor dobândi abilitatea de a genera și integra competențe organizaționale cheie, de a realiza o analiză strategică profesionistă și de a crea valoare pentru organizația în care vor activa ca specialiști în resurse umane. Modulul „Eastern European Perspectives” va oferi participanților posibilitatea de a interpreta corect particularitățile culturii est-europene dar și locul și rolul României în regiunea est-europeană. Studenții care vor participa la cursurile modului „Tourism at the Eastern Border of the EU. Interdisciplinary Training for Tour Guides” vor avea posibilitatea de a descoperi secretele carierei unui ghid turistic de succes cu ajutorul unei abordări interdisciplinare.

Școala de Vară JASSY propune de asemenea activități zilnice extracuriculare, precum turul ghidat al orașului și al Palatului Culturii, inițierea în canotaj, practica observării păsărilor, tehnica degustării vinului și multe altele.

Mai multe informații despre Școala de Vară JASSY 2022 se găsesc aici.