Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) este poziționată în intervalul 401-500 al clasamentului RankPro by subjects 2021, în domeniul „Humanities, Society”.

În urma unei invitații adresate de organizația ce realizează clasamentul RankPro by subjects, UAIC s-a înscris în anul 2020 cu domeniul „Business&Economics”, furnizând date cumulate de la cele două facultăți la care funcționează specializări în cadrul respectivului domeniu: Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor și Facultatea de Drept.

Clasamentul RankPro este realizat de Consiliul Internațional al Oamenilor de Știință prin programul Global World Communicator – Education and Science. Datele sunt colectate atât de la universități, cât și din bazele naționale și internaționale de date și vizează 3 dimensiuni în ierarhizarea programelor: academic (50%), public ranking (25%) (alte clasamente internaționale în care instituția apare) și BC-index (25%) (transparența și volumul de informații publice din pagina de internet a UAIC).

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este una dintre cele 3 instituții de învățământ superior din România prezente în ediția 2021 a clasamentului RankPro by subjects, domeniul „Humanities, Society”. Ierarhia completă poate fi consultată aici.