Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va organiza, în perioada martie – octombrie 2022 o serie de mini conferințe, sub egida Institutului Virtual pentru Sănătate și Stare de Bine GLADE, for dezvoltat în cadrul alianței de Universități Europene EC2U (https://ec2u.eu/) și coordonat de UAIC. Sunt invitați să participe membrii comunității EC2U din Coimbra, Iași, Jena, Pavia, Poitiers, Salamanca și Turku.

Participarea la cele 8 prelegeri GLADE este gratuită, fiind încurajate prezentările scurte, de 7-10 minute. Înscrierile sunt deschise și se pot face prin completarea formularului aferent fiecărei conferințe:

Prima mini-conferință din seria celor 8, găzduită de Universitatea din Pavia, are loc online astăzi, 15 martie 2022. Cea de a doua prelegere, cu titlul “Well-being and Healthy Ageing”, va fi găzduită la UAIC, pe data de 31 martie 2022, atât în format online, cât și fizic (în Aula Magna „Mihai Eminescu”).

Aceste evenimente sunt menite să consolideze legăturile academice și profesionale dintre cercetători, profesori și studenți din cele 7 universități EC2U pe temele de cercetare comune. Ele constituie oportunități de a împărtăși rezultatele, interesele, preocupările și propunerile de cercetare în domenii precum starea de bine în campus și în orașe, promovarea sănătății și îmbătrânirii sănătoase, studierea impactului determinanților sociali ai sănătății în orașe, rolul genului în raport cu acestea. Transformările digitale și performanțele atinse în prevenirea și tratamentul cancerului, în studierea evoluției creierului sunt alte subiecte de expertiză ale celor 7 universități EC2U, gata să fie împărtășite în cadrul evenimentelor științifice viitoare.

Membrii comunității academice a UAIC și iesenii sunt invitați să participe la seria de mini conferințe GLADE. De asemenea, studenții, cadrele didactice și cercetătorii UAIC au posibilitatea de a beneficia de mobilități pentru pregătirea și participarea la aceste conferințe.

Apelul la candidaturi pentru mobilitățile GLADE poate fi consultat la: https://www.uaic.ro/wp-content/uploads/2022/02/Anunt-selectie-mobilitati-WP4-EC2U-Final.pdf