În perioada 11-15 iulie 2022, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are loc cea de-a cincea ediție a Săptămânii Internaționale de Formare ERASMUS+. Evenimentul este organizat de către Prorectoratul de Relații Internaționale, pentru 30 de oaspeți internaționali beneficiari de stagii de formare Erasmus+. Aceștia provin din 12 țări, din care 5 țări participante (UE) și 7 țări partenere (non-UE) ale programului Erasmus: Republica Cehă, Grecia, Italia, Spania, Turcia, Algeria, Canada, Egipt, Israel, Maroc, Tunisia și Ucraina.

Programul evenimentului include activități foarte diverse, precum prezentarea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, un târg internațional de prezentare a universităților și țărilor de origine ale participanților, turul ghidat al UAIC și al orașului, un atelier de modelaj în lut, un atelier de comunicare eficientă la locul de muncă, întâlniri de lucru individuale la serviciile UAIC și un atelier de comunicare interculturală prin terapie narativă. Activitățile organizate pentru oaspeții internaționali includ și o excursie de o zi în zona centrală a Moldovei, prilej de explorare a cadrului natural, de descoperire a patrimoniului cultural și de cunoaștere a moștenirii istorice a zonei.

Cea de-a cincea ediție a Săptămânii Internaționale de Formare ERASMUS+  urmărește dezvoltarea relațiilor de colaborare ale UAIC cu universitățile sale partenere, dar și inițierea de noi acorduri de parteneriat cu universități atât din spațiul Uniunii Europene cât și din afara acestuia. Evenimentul organizat la UAIC reprezintă o adevărată oportunitate pentru schimburi de bune practici, participanții și organizatorii împărtășind din propria experiență profesională în domeniul proiectelor de schimburi academice și în domeniul cooperării internaționale în general.