Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează joi, 8 octombrie 2020, începând cu ora 17, un eveniment online de lansare a proiectului „Start experiență – START.EXE”, la care vor participa prof. univ. dr. Tudorel TOADER, rectorul UAIC,  Mihai CHIRICA – Primarul Municipiului Iași, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai instituțiilor partenere și ai studenților.

Manifestarea va consta în prezentarea proiectului „Start experiență – START.EXE”, cu intervențiile partenerilor din mediul public și privat.

Proiectul „Start experiență – START.EXE”, co-finanţat din Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, își propune formarea și dezvoltarea de competențe profesionale, transversale și antreprenoriale cerute pe piața muncii pentru 325 de studenți care vor constitui grupul țintă. Prin activitățile prevăzute în proiect se urmărește creșterea ratei de participare a studenților din grupul țintă la programe de învățare la locul de muncă, inclusiv prin organizarea stagiilor de pregătire practică, în domeniile de studiu. De asemenea, sunt vizate stagii de practică în acele domenii care pun accentul pe sectoarele economice cu potențial competitiv și domeniile de specializare inteligentă, în cadrul parteneriatelor nou dezvoltate între universitate și potențiali angajatori, care să faciliteze inserția pe piața muncii a absolvenților de studii superioare.

Programul complet al evenimentului poate fi consultat aici.

Lansarea proiectului „Start experiență – START.EXE” va putea fi urmărită online, în direct, pe această pagină.