Proiectul „Start în carieră prin master didactic”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) și alte șapte instituții de învățământ superior din România, a fost aprobat, obținând 95 de puncte din 100 posibile. Valoarea totală a proiectului este de 76.836.961,72 lei, din care bugetul alocat UAIC este de 3.931.592,99 lei, durata de implementare fiind de 31 de luni.

Obiectivul general al proiectului „Start în carieră prin master didactic” este îmbunătățirea calității și eficienței învățământului terțiar prin diversificarea ofertelor educaționale, îmbunătățirea nivelului de competențe al personalului didactic universitar în ceea ce priveşte conţinutul educaţional inovator şi resursele de învăţare moderne şi flexibile, precum si prin stimularea accesului la învățământul superior.

Contribuția principală a proiectului vizează implementarea unui sistem integrat de învățare adresat viitoarelor cadre didactice ce vor preda în sistemul național de învățământ preuniversitar, sistem ce are ca scop dezvoltarea și diversificarea competențelor didactice ale acestora.

Ministerul Educației și Cercetării va implementa proiectul „Start în carieră prin master didactic” împreună cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și alte șapte instituții de învățământ superior din România: Universitatea Politehnica din București, Universitatea din București, Academia de Studii Economice din București, Universitatea Babeș Bolyai din Cluj Napoca, Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea din Craiova și Universitatea de Vest din Timișoara.

Întrucât proiectul „Start în carieră prin master didactic” a trecut de evaluarea tehnico-financiară, urmează să fie derulată procedura de contractare.