Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) se poziționează între primele trei universități din România în ediția 2023 a clasamentului QS World University Rankings. La nivel mondial, UAIC este situată în intervalul 1200-1400, fiind una dintre cele 13 instituții de învățământ superior românești prezente în clasamentul realizat de QS Top Universities.

În elaborarea clasamentului s-a aplicat o metodologie bazată pe șase indicatori de performanță cu ponderi diferte în rezultatul final: reputația academică (40%), raportul dintre numărul de studenți și numărul de cadre didactice (20%), numărul de citări în publicații științifice internaționale ale cadrelor didactice și cercetătorilor (20%), reputația în rândul angajatorilor (10%), proporția cadrelor didactice internaționale (5%) și proporția de studenți internaționali din Universitate (5%).

Massachusetts Institute of Technology (MIT), din Statele Unite ale Americiii, este universitatea care ocupă primul loc mondial în ediția 2023 a QS World University Rankings, în timp ce locul al doilea este ocupat de University of Cambridge, din Marea Britanie. Clasamentul complet poate fi consultat aici: https://www.topuniversities.com/university-rankings/world-university-rankings/2023