Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) pune la dispoziția elevilor de liceu, gratuit, o serie de cursuri deschise din mai multe domenii, care pot fi urmărite în direct, pe internet, în perioada 23 martie – 3 aprilie 2020.

„Chiar dacă în România este decretată stare de urgență, ne adaptăm în mod constant și facem tot ce ne stă în putință pentru a oferi elevilor de liceu toate informațiile de care au nevoie pentru a face o alegere înțeleaptă cu privire la studiile superioare. Prin urmare, le propunem tinerilor să facă un prim pas spre a descoperi Universitatea de acasă, prin intermediul internetului.”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Primul curs deschis online va avea loc luni, 23 martie, începând cu ora 11 și va consta într-o prelegere despre fenomenul migrației la păsări. Marți, 24 martie, elevii interesați de Informatică vor putea asista la cursul „Fii la FII! Informatica pe înțelesul tuturor!”, începând cu ora 13. Pasionații de geografie și geologie pot participa la cursul „Meteoriți și cratere de impact: o perspectivă geologică”, care va fi transmis miercuri, 25 martie, începând cu ora 13. Joi, 26 martie, tinerii interesați de arheologie au la dispoziție cursul „Arheologie interdisciplinară la Universitatea din Iași. Scurt istoric, posibilități actuale, perspective!”, care va avea loc începând cu ora 13. Elevii care aspiră la o carieră juridică pot urmări în direct vineri, 27 martie, de la ora 11, cursul „Profesiile juridice și oportunitățile absolventului de Drept”.

Tinerii au la dispoziție și trei paneluri de discuții despre orientarea în carieră, organizate de specialiștii Serviciului pentru Studenți, Orientare în Carieră și Inserție Profesională și Alumni al UAIC. Joi, 26 martie, de la ora 11, va avea loc panelul „STEM pentru viitorul tău și al lumii”, la care sunt invitați să participe elevii interesați de științele exacte. Panelul „Construiește-ți viitorul cu și prin oameni”, dedicat tinerilor pasionați de științe umaniste, e programat pentru marți, 31 martie, începând cu ora 11. Vineri, 3 aprilie, de la ora 11, elevii sunt invitați la panelul „Cum să îți alegi facultatea potrivită ție?”, în care vor putea intra în dialog cu specialiștii de orientare în carieră ai UAIC.

Participarea online la toate activitățile este gratuită. Programul complet este publicat pe site-ul UAIC.