În cea mai recentă ediție a clasamentului RankPro TOP 1000, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) înregistrează o evoluție la nivel european și mondial. Conform clasamentului, UAIC se menține pe locul al doilea la nivel național și se situează pe locul 263 în Europa și pe locul 608 în lume, în urcare cu 26 de poziții la nivel european și cu 19 poziții la nivel mondial față de ediția RankPro 2023. Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este una dintre cele două universități românești care se regăsesc în clasamentul RankPro 2024.

Clasamentul RankPro TOP 1000 este realizat de Consiliul Internațional al Oamenilor de Știință prin programul Global World Communicator – Education and Science și ia în calcul următoarele 3 dimensiuni în clasificarea universităților: academic (50%), public ranking (25%) (alte clasamente internaționale în care instituția apare) și BC-index (25%) (transparența și volumul de informații publice din pagina de internet a UAIC).

Datele sunt colectate de experții RankPro din bazele de date publice specifice internaționale, dar se solicită și universităților o serie de informații.

Ierarhia completă poate fi consultată aici: https://www.cicerobook.com/en/rankpro