În data de 6 aprilie 2022, în cadrul Ceremoniei de deschidere a celui de-al 4-lea Forum EC2U de la Pavia (Italia), rectorii celor 7 universități ale Alianței EC2U și rectorul Universității Ivan Franko din Lviv (Ucraina) au semnat un acord de colaborare.

Profilul remarcabil al Universității Ivan Franko din Lviv a determinat Alianța EC2U să propună inițierea unui parteneriat strategic cu această instituție.

Fondată în anul 1661, Universitatea Ivan Franko din Lviv se bucură de o excelentă reputație internațională. Aceasta este foarte activă în rețelele academice europene și internaționale și are bune relații de cooperare cu universitățile EC2U. În calitate de partener strategic, Universitatea Ivan Franko din Lviv va participa activ la acțiunile Alianței EC2U și va contribui la activități cheie precum:

  • implementarea programelor de mobilitate pentru cercetători, personal academic și studenți;
  • organizarea de activități comune de predare și învățare, precum și dezvoltarea de programe de studiu comune;
  • dezvoltarea de proiecte comune de cercetare și publicarea de lucrări științifice.

Universitatea Ivan Franko din Lviv va fi, de asemenea, invitată să participe la reuniunile plenare ale Consiliului EC2U, organizate la fiecare șase luni de către una dintre universitățile Alianței.